Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Salonicul, orasul cel mai aproape de locul
care miroase a tamaie si mir

25 - 28.04.2024

Grup privat de minim 10 persoane


Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Salonic este al doilea cel mai mare oraș din Grecia, o metropolă splendidă unde turiștii au șansa să ia contact direct cu frumoasa viața a grecilor. Cu aproximativ un milion de locuitori, Salonic este considerat a fi capitala culturală a Greciei renumit fiind pentru festivalurile sale, evenimentele pline de veselie, dar și pentru viața vibrantă și plină de energie.

Program zilnic:

ZIUA 1. Plecare din Bucuresti la ora 11:30 si sosire in Salonic la ora 12:50, dupa cazare vom avea timp liber pentru cumparaturi si pentru a admira orasul .

ZIUA 2.Dupa micul dejun vom face un tur pietonal, pentru a admira principalele monumente istorice care fac gloria acestui minunat oraş, cel mai mare din Macedonia istorică, şi anume: Turnul Alb, statuia ecvestră a lui Alexandru Macedon, apoi urmează Palatul, Arcul de triumf şi Rotonda, toate trei ridicate de împăratul roman Galerius, în secolul IV d.Hr., Biserica Sfânta Sofia, ce încă păstrează mozaicuri din secolul IX, şi principalul monument de arhitectură religioasă bizantină din oraş, Biserica Sfântul Dumitru Izvorâtorul de Mir, construită pe locul în care sfântul a suferit martiriul. Timp liber pentru cumpărături şi vizite individuale.

ZIUA 3. Dupa micul dejun ne vom deplasa spre Orasul Ouranoupoli de unde vom incepe croaziera la Muntele Athos, in timpul croazierei vaporasul trece destul de aproape de manastiri si deobicei calugarii coboara cu sfinte moaste si obiecte bisericesti pe care le dau spre vanzare, pe parcursul croazierei vom avea parte de informatii in limba romana, dupa terminarea croaziera ne intoarcem la cazare.

ZIUA 4. Dupa micul dejun ne imbarcam spre aeroport pentru a pleca din Salonic la ora 13:55 si a ajunge in Bucuresti la ora 15:05.

PRET: 495 euro/pers.
150 euro supliment sgl

Pachetul include:

 • bilete de avion Ryan Air/Wizz Air fara bagaje de cala;
 • 3 nopti cazare cu mic dejun in Salonic la hotel de 3*;
 • ghid insotitor vorbitor de linba romana;
 • transfer de la aeroport la hotel si retur;
 • transfer Salonic-Ouranoupoli si retur;
 • croaziera la Muntele Athos;

Pretul nu include:

 • intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale conform programului;
 • ghidul local (se achita obligatoriu in agentie 20 euro/pers.);
 • asigurare travel (medicala+storno);
 • transfer Pitesti-Bucuresti si retur (50 euro/pers.)
 • taxa hoteliera(15 euro/pers.)
 • masa de pranz si cina;
 • alte cheltuieli personale;
Bootstrap Image Preview

Conditii de anulare - conform contractului de prestari servicii.

Agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor intruni numarl de persoane, iar turistii vor fi instiintati nu mai tarziu de 7 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului.

 • Tarifele mentionate in programul detaliat pentru vizitele optionale sunt informative si pot suporta modificari, in functie de partenerii locali/economia tarii sau alte detalii neprevazute.
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.
 • Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Observatii / Conditii de calatorie:

NOTA: In cazul in care nu mai puteti participa la excursie, din diferite motive, sumele platite , NU SE RETURNEAZA , NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII , iar schimbarea de nume pentru biletul de avion se face contra cost.

Agentia de turism nu este responsabila pentru anularea zborului si decalarea orelor de zbor

Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru : camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune , in functie de insrierile existente sau ulterioare un partaj .

In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single , in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.

Agentia nu este raspunzatoare pentru furtul bagajelor, a actelor de identitate sau a obietelor personale;

In cazul in care aceste situatii nedorite apar , turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;

IMPORTANT !! Va reamintim ca incheierea unei ASIGURARI STORNO de calatorie poate coperi pierderille financiare cauzate de anulare , contracarand efectul penalizarilor aplicate . Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie fianciara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

-Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore) , fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

-Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard ! In mod frecvent sunt prezentate camere superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard , va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.

- Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi : razboaie, cutremure, greve , fenomene naturale si meteo

Nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia ,cat si informarile de calatorie privind ora si punctul de intalnire vor fi furnizate cu cel mai tarziu 3 zile inaintea plecarii .

In situatia in care turistul are cerinte speciale , cum ar fi :- camera alaturata cu anumita persoana ; - camera la un anumit etaj ; - camera cu balcon ; -meniu special , acestea vor fi cu titlu de solicitare catre prestator dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului ;

Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali .

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro; •

Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite); • agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu; • tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program. • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; • hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii; • pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor; • in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica „fara bani cash” (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii; • persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj.

In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single; • agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana; • agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor; • in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro; • persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite); • agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu; • tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program. • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; • hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii; • pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor; • in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica „fara bani cash” (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii; • persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single; • agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana; • agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor; • in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion; • conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective; • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; • politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect; • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente; • excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza; •acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;

In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului; • nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie; •

Prezentul document constituie anexa la Contractul de prestari servicii.

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

Bootstrap Image Preview

Pe urmele Reginei Maria - Londra

16 – 19.05.2024

Grup privat – minim 8 pers.


Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Intalnire cu reprezentant al agentiei pe aeroportul HENRI COANDA(OTOPENI), pentru imbarcarea pe zborul companiei WIZZ-AIR pe ruta Bucuresti-Londra (aeroport Lutton).

Orar de zbor : 16.05.2024 – 06:50 –08:25 Fara gabaj de cala. Rucsac de 8 kg fara geata de umar.

Program zilnic:

ZIUA 1. Transfer cu trenul de la aeroportul Luton in Londra, la Saint Pancras, o gara cu fatada spectaculoasa din caramida rosie, de fapt un hotel construit in 1874, unul dintre cele mai luxoase ale vremii. Lasam bagajele la hotel si pornim la drum cu autobuzul turistic. Prima oprire va fi la Covent Garden – o zona plina de viata unde terasele in aer liber, artistii ambulanti, magazinele de inalta clasa constituie un adevarat magnet pentru vizitatori. Din nou in autobuz pana la Catedrala Sfantul Paul – cea mai mare biserica din capitala Marii Britanii, sediul episcopului anglican al Londrei. Prima biserica construita pe acest loc si dedicate Sfantului Paul dateaza din 604. In forma actuala apare dupa marele incendiu din 1666 si se remarca domul impresionant de 111 metri, al doilea in lume dupa cel al bazilicii Sf Petru de la Vatican. Vizitam catedrala si trecem Podul Londrei, reconstruit in 1970, dupa ce podul original inaugurat in 1831 a fost deomntat si cumparat de un afacerist american care l-a instalat in Arizona. Ajungem in BOROUGH MARKET – piata londoneza istorica, unde vom avea ocazia sa vorbim despre mancare si sa testam diverse produse culinare. Dupa mini-turul gastronomic ajungem la Tower of London – obiectiv de top unde vom face un tur ghidat.

TURNUL LONDREI – cunoscut si ca Palatul regal si Cetatea Majestatii Sale, este asezat pe malul Tamisei si este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice londoneze. Constructia lui a fost inceputa acum aproape 1000 de ani si a jucat un rol deosebit de important in istoria Angliei, fiind utilizat ca resedinta regala, inchisoare, trezorerie, loc de executie, menajerie, sediu al Bijuteriilor Coroanei Angliei.

Urmeaza o croaziera pe Tamisa, o experienta inedita in timpul careia vom vedea unele dintre cele mai faimoase cladiri si institutii londoneze: The Shard, Tate Modern, Globe Theater si vom revedea, din alt unghi, obiective ca St Pauls Cathedral. Coboram la Westminster Pier si mergem cu autobuzul la hotel. Pentru cine mai are energie, se poate vizita British Library, biblioteca care adaposteste atat o colectie uriasa de carti, manuscrise si harti deosebit de importante, cat si Fonoteca Nationala. Aici se afla cate un exemplear din aproape toate cartile tiparite in engleza. Se pot vizita 3 galerii expozitionale care adapostesc, printre altele: Magna Carta, o Biblie Gutenberg si primul Shakespeare in-folio, Cazare la hotel 3* . Hotel Premier Inn Londra (sau similar)

ZIUA 2. Servim micul dejun la hotel si pornim la drum in a doua zi de Londra . Incepem cu un Tur Regal in care, timp de 2 ore (10am-12am), vom afla detalii interesante despre familia regala britanica si despre cladirile emblematice ale capitalei Marii Britanii, care joaca de multe secole un rol important in viata acesteia. Inclusa in tur - Schimbarea garzii la Palatul Buckingham, unul dintre cele mai populare momente ale unei vizite la Londra. Palatul Buckingham este sediul monarhiei britanice si are dublu rol, de locuinta si de birou. Aici au loc diferite evenimente cum ar fi ceremoniile oficiale si dineurile cu ocazia vizitelor oamenilor de stat. Dupa tur vom vizita Westminster Abbey si Biserica Sf Margareta care, datorita importantei istorice, au fost incluse in Patrimoniul UNESCO, alaturi de Palatul Westminster (Parlamentul). Westminster Abbey este cunoscuta in toata lumea drept locul de veci al monarhilor britanici si locul unde se fac incoronarile. Arhitectura medievala este spectaculoasa si acum functioneaza atat ca biserica nationala, cat si ca muzeu. Biserica Sf Margareta a fost, printer altele, gazda casatoriei dintre Churchill si Clementine si a logodnei Caterinei de Aragon cu Arthur, fratele lui Henric VIII .

O luam la pas usor si trecem pe langa Downing Street unde, la nr 10, este resedinta prim-ministrilor britanici inca din 1732. Trecem prin Trafalgar Square si ajungem in China Town unde servim pranzul. TRAFALGAR SQUARE, dominata de statuia amiralului lord Nelson, asezata pe o coloanal inalta de 50 de metri, este principalul loc pentru adunari publice, inclusiv pentru petrecerea revelionului. Dupa masa luam din nou autobuzul turistic si ne bucuram de un traseu panoramic spectaculos, in care vom vedea alte locuri de referinta ale capitalei Marii Britanii. Daca timpul ne permite, in drum spre hotel, vom face un popas la British Museum pentru a vedea cateva dintre cele mai importante obiecte expuse in cel mai vechi muzeu din lume (fondat in 1753).

Avem ocazia sa calatorim cu London Underground – cea mai veche retea de metrou din lume, pana la gara Waterloo si de aici in Bracknell, un orasel situat in apropiere de Windsor unde vom petrece urmatoarele 2 nopti.

Cazare la hotel 3* . Hotel Premier Inn Bracknell (sau similar)

ZIUA 3. SCOTNEY CASTLE - SISSINGHURST - EASTWELL MANOR (Oast houses / Kent)

După micul dejun, vom pleca spre SCOTNEY CASTLE, unde vom admira imaginea romantică a ruinelor din sec. XIV oglindite într-un mic lac inconjurat de grădini de poveste. Este vremea rododendronilor de toate culorile și a altor flori de primăvară. Castelul cu șanț de apărare și un conac victorian sunt situate pe o moșie frumos împădurită. În SISSINGHURST vom face plimbare printr-una dintre cele mai faimoase grădini din Anglia, care încântă în orice anotimp . După pauza de masă la un pub tradițional, ne continuăm drumul spre EASTWELL PARK, domeniu puternic legat de istoria țării noastre. Aici s-a născut și a copilărit Regina MARIA. Construit la sfârșitul secolului al XVIII-lea, a fost reședința fiului Reginei Victoria, prințul Albert, și a familiei sale. Viitoarea suverană a Romaniei a scris în memoriile sale despre locul sau natal: ”...frumosul Eastwell cu marea sa casă gri, cu parcul său minunat, cu turmele de căprioare și pitoreștile vaci scoțiene, cu lacul, pădurea cu batrânul cedru care era casa noastră din povești...”. Cazare la hotel 3* . Hotel Premier Inn Bracknell (sau similar)

ZIUA 4. WINDSOR & ETON - plecare seara spre România

După micul dejun, vom lua transportul local și vom ajunge în Windsor, un orășel plin de caracter și încărcat de istorie, pentru a vizita CASTELUL WINDSOR - cel mai mare și mai vechi castel locuit din lume. Castelul este situat în centrul orașului Windsor, din comitatul Berkshire, strâns legat de monarhia britanică. Sub clădirea castelului curge râul Tamisa, care face legatura pe apă cu Londra.

Regina Elisabeta a II-a petrecea aici frecvent sfârșitul de săptamână și totodată primea vizite oficiale ale unor șefi de state. Castelul datează din timpul regelui Wilhelm Cuceritorul. În interiorul castelului se află Capela St. George, cu arhitectură în stil gotic, unde este înmormântată Regina Elisabeta a II-a, împreună cu Prințul Consort Philip. De asemenea, aici a fost botezată și regina României, MARIA.

Avem ocazia să hrănim lebedele care, conform unei tradiții de sute de ani, aparțin familiei regale și vom face o plimbare traversând râul Tamisa până la Colegiul ETON, fondat în secolul al XV-lea de către Henric al IV-lea, unde au studiat 18 prim-miniștri ai Marii Britanii.Transfer la aeroportul Luton, unde ne vom îmbarca pentru zborul WIZZAIR la ora 21:45—03:05 cu destinația București .

PRET: 770 euro/pers.

Tariful include:

 • Bilet de avion WIZZ AIR
 • Cazare 3 nopți Hotel Premier Inn Bracknell / Londra (sau similar)
 • Microbuz privat la toate obiectivele din ziua a 3-a
 • Transfer aeroport ziua a 4-a
 • Ghid vorbitor de limba romana/engleza

Tariful nu include:

 • Transfer Pitesti - aeroport - aeroport – Pitesti – aprox. - 50 euro/pers. pentru un grup minim de 8 pers. ( se achita in agentie )
 • Taxa hoteliera : 25 euro/pers.( se achita in agentie )
 • Tren Aeroport Luton-Londra aproximativ 25 euro/pers;
 • Golden Tours ( autobuzul turistic) pentru ziua 1 si ziua 2, Croaziera pe Tamisa, tur regal a 2-a zi tarif aproximativ 50 de euro/ pers.
 • Aproximativ 85 euro/pers. intrarile la Westmister Abbey, Tower of London,Windsor( care se viziteaza in ziua a 4-a);
 • Aproximativ 25 euro/pers. tren Londra-Bracknell (ziua 2) si autobuz Bracknell-Windsor in ziua a 4-a
 • Aproximativ 35 euro/pers. intrari la obiectivele din ziua a 3-a .
 • Mic dejun ,Pranz si cina
 • Asigurarea storno si medicala – ( recomandate dar nu obligatorii )
 • Alte cheltuieli personale

OBSERVATIE:

Biletele la autobuzul turistic (hop on hop off) si intrarile la obiectivele turistice se vor achizitiona online de catre ghid.

Orar informativ de zbor: ( ore locale )

- Bucuresti Otopeni :16.05.2024 : 06:05 – Luton 08:25

- Luton – 19.05.2024 : 21:45 – Bucuresti Otopeni 03:05

Nota: taxele de aeroport, incluse in pret, sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna decembrie 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion ( biletele se emit cu 7-14 zile inaunte de plecare ), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

Documentele necesare calatoriei : pasaport simplu electronic valabil cel putin 6 luni de la incheierea calatoriei . Toti copiii au nevoie de pasaport

Acest program nu necesita obtinerea vizei turistice de catre cetatenii romani

NOTA : In cazul in care nu mai puteti participa la excursie, din diferite motive, sumele platite , NU SE RETURNEAZA , NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII , iar schimbarea de nume pentru biletul de avion se face contra cost.

Agentia de turism nu este responsabila pentru anularea zborului si decalarea orelor de zbor

Bootstrap Image Preview

Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru : camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune , in functie de insrierile existente sau ulterioare un partaj .

In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single , in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.

Agentia nu este raspunzatoare pentru furtul bagajelor, a actelor de identitate sau a obietelor personale;

In cazul in care aceste situatii nedorite apar , turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;

IMPORTANT !!

Va reamintim ca incheierea unei ASIGURARI STORNO de calatorie poate coperi pierderille financiare cauzate de anulare , contracarand efectul penalizarilor aplicate . Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie fianciara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

- Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore) , fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

- Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard ! In mod frecvent sunt prezentate camere superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard , va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.

- Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi : razboaie, cutremure, greve , fenomene naturale si meteo

Nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia ,cat si informarile de calatorie privind ora si punctul de intalnire vor fi furnizate cu cel mai tarziu 3 zile inaintea plecarii .

In situatia in care turistul are cerinte speciale , cum ar fi :- camera alaturata cu anumita persoana ; - camera la un anumit etaj ; - camera cu balcon ; -meniu special , acestea vor fi cu titlu de solicitare catre prestator dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului ;

Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali .

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro; •

Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite); • agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu; • tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program. • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; • hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii; • pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor; • in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica „fara bani cash” (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii; • persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere,

agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single; • agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana; • agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor; • in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro; • persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite); • agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu; • tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program. • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; • hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii; • pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor; • in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica „fara bani cash” (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii; • persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single; • agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana; • agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor; • in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion; • conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective; • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; • politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect; • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente; • excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza; •

acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;

in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului; • nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie; •

Prezentul document constituie anexa la Contractul de prestari servicii.

Cere o oferta