Travel Agency

Coral Tour Carpat

“ TARAMUL TUBEROZELOR “ 13-14 august 2022 - 389 lei/pers

share

Descriere oferta

TRASEU : Pitesti – Rm. Valcea – Sibiu –  Hoghilag – Medias – Blaj-Sibiu - Pitesti

OBIECTIVE : Plantatia de tuberoze,  Crama Jidvei, Medias- centru vechi , Campia Libetatii Blaj , Sibiu – centru vechi 

Ziua 1 . Plecam de la Pitesti pe ruta Sibiu – Medias pentru a ajunge la plantatiile de tuberoze din satul sasesc Hoghilag, o floare originara din Mexic,  al carui parfum te ameteste , o floare  firava cu diverse intrebuintari.  Dupa cateva ore petrecute impreuna cu cultivatorii de tuberoze si vom servi masa pranz ,( aprox 30 lei – mancare de post ) plecam spre cazare . Vom ajunge in “Cetatea Luminii “ – orasul Medias , cunoscut pentru cetatea medievala de aici  , fiind locul unde a fost nunta domnitorului Vlad Tepes  dar si turnul unde acesta a fost inchis.Timp liber si cina .

Cazare hotel Traube 3* in Medias sau similar.  

Ziua 2 . Dupa micul dejun plecam din  Medias pe drumul renumitului vin de Tarnave cu o prima vizita la Crama Jidvei . Grupul Jidvei este cel mai mare producător de vinuri din România. Cu o suprafaţă  totală de peste 2.500 de hectare de viţă-de-vie, acesta deţine cea mai mare plantaţie viticolă din ţară şi cea mai mare podgorie cu proprietar unic din Europa. 

Aici vom vizita crama si Castelul Bethlen – Haller. Castelul Bethlen-Haller a fost construit în stil renascentist de tatăl cancelarului Transilvaniei, între anii 1560 – 1624,având patru turnuri amplasate în cele patru colțuri. Castelul a fost construit după modelul celor de pe valea Loirei. Acesta a fost gândit ca un castel de vânătoare și agrement, nicidecum ca o reședință cu scop de apărare.

Parasim Domeniuil  Jidvei si in drum spre casa vom face o oprire la Blaj pentru a vizita celebra  Campie a Libertatii . În data de 15 mai 1848 s-a ţinut aici Mare Adunare de la Blaj, cu participarea a 30.000-40.000 de persoane. Între 1973 şi 1977 pe câmpie a fost înălţat un monument compus dintr-o piesă centrală, numită "Gloria" şi 26 de busturi înfăţişând conducători ai Revoluţiei Române de la 1848, precum şi figuri remarcabile ale culturii române.  In 2019  cand Papa Francisc a vizita Romaia a   celebrat aici slujba duminicală .

TARIF  : 389 lei/pers. in camera  dubla  

Locuri VIP –  bancheta nr. 1 din spatele soferului si bancheta 2 si 3 din autocar  contra cost, 30 lei/persoana

PLECARE  : parcarea de la  Finante  Publice Pitesti  

 

 Pretul include : 

 Transport  cu autocar clasificat

 Cazare 1 noapte cu mic dejun  la hotel 3* in Medias

 Insotitor de grup

 

 Pretul nu include : 

 Intrarile la obiectivele turistice : 

OPTIONALE :

- Vizita crama – 25 lei/pers.

- Vizita Castel + degustare 4 vinuri -  100 lei/pers.

-Vizita Castel + degustare 4 vinuri + panz  - 170 lei /pers  si  sticla de vin cadou .

( Pranz : peste, strut, vita, etc. ) Pretul poate suferi  modificari.

-Meniu  standard : pui si/sau iepure   

 -Masa de pranz la tuberoze aprox 30 lei /pers.- meniu de post 

 -Alte cheltuieli personale

arrow-down