Travel Agency

Coral Tour Carpat

TARA SILVANIEI 30.06 – 03.07. 2022 - 899 lei/pers

share

Descriere oferta

ACCEPTAM CARDURI DE VACANTA !!

Vă invităm  alături de noi in tara dealurilor viticole ale  Silvaniei ca  sa aflam  povestea unui vin premiat și să cinstiți viața cu un pahar de sampanie Silvania.

Imbarcari :

-Pitesti -  parcarea Finante Publice - str. Egalitatii

- Ramnicu Valcea – Autogara CTL - str. Ferdinand

-Calimanesti - Hotel Central

-  Sibiu - Vestem - Subway/Mol

- Sebes - Autogara

- Alba Iulia: Gara 

Traseu : Pitesti – Rm. Valcea -  Sibiu -   Alba Iulia - Cluj – Jibou – Varsolt – Zalau – Simleul Silvaniei – Rimetea – Aiud – Alba Iulia – Sibiu - Rm. Valcea - Pitesti .

Obiective : Manastirea Dumbrava - Centrul vechi Cluj-Napoca - Gradina botanica Jibou - Simleul Silvaniei : Castelul Bathori , Muzeul Holocastului , Podgoria Silvania – satul Rimetea . Pe parcursul traseului  vor fi si 2 obiective  surpriza  care vor fi anuntate in autocar in ziua plecarii. 

  Ziua 1. Plecam din Pitesti pe  minunata vale a Oltului spre Cluj – Napoca . Pe drum ne oprim la Mănăstirea Dumbrava care a fost ridicată în numai un an şi jumătate şi rivalizează cu cele mai celebre aşezăminte de acest fel din ţară. Părintele Teodor Crişan, ctitorul locaşului, a reuşit această performanţă cu sprijinul financiar al jucătorilor din echipa naţională de fotbal a României.

 În prezent, mănăstirea este ”casă” pentru copii orfani, bătrâni suferinzi şi chiar mame care au nevoie de ajutor.

Drumul nostru din prima zi se va opri in centrul vechi din Cluj-Napoca pentru a face un  tur pietonal si pentru a servi masa .Cazare la hotel 3 * in Cluj -Napoca 

Ziua 2. Servim micul dejun si plecam spre  Jibou  care face parte din categoria celor mai tinere centre urbane ale tarii, fiind asezat , pe malul stâng al Somesului.

Se remarca prin Grădina Botanică „Vasile Fati” inființată în anul 1968 din inițiativa profesorului Vasile Fati si ocupă spațiul parcului de agrement al castelului medieval care a fost reședința familiei Wesselényi. Suprafața grădinii botanice este de 24 ha. Ea este amplasată la altitudinea de 272 m.  Serele botanice adăpostesc colecții variate și valoroase de plante tropicale, subtropicale și mediteraneene, plantele fiind grupate sistematic sau ecologic. 

Grădina mai dispune de un pavilion înalt pentru colecția de palmieri și de un acvariu pentru colecții de plante tropicale, de un sector de plante utile, de un imens sector de plante ornamentale, de ierbar și piese de muzeu. 

Dupa ce ne-am incarcat pozitiv in Gradina Botanica din Jibou , in drum spre Zalau vom avea un obiectiv surpriza pe care il veti afla in autocar . In Zalau vom avea timp liber pentru masa si pentru plimbare prin centrul orasului .   Cazare cu mic dejun la hotel 3* in Zalau.

Ziua 3 . Mic dejun si plecam spre Simleul Silvaniei , unul dintre cele mai frumoase asezari din judetul Salaj.  Micuţa urbe de la poalele Măgurii a intrat într-un top select  si se   află pe locul 9 în faţa unor oraşe precum Sinaia sau  Sighisoara. Şimleul Silvaniei este descris de cei care au alcătuit topul ca fiind un oraş liniştit şi istoric .

Vom face un scurt popas la Casteluil Bathory , locul unde s-a nascut Ștefan Báthory , fost principe al Transilvaniei  și rege al Poloniei  Este unul din cei mai renumiți membri ai familiei Báthory. 

In Simleu a  existat si o comunitate evreiasca iar in sinagoga comunitatii acum este un Muzeul al Holocaustului.

Dupa ce am trecut prin istoria locului, ne vom deplasa la Podgoria Silvania , situată în marea regiune a Dealurilor Silvaniei, numărându-se printre cele mai nordice podgorii ale României.

Cultura viței-de-vie pe aceste meleaguri este străveche. Însuși cuvântul “zilai”, corespunzător Zalău-ului de astăzi, în limba traco-dacică însemna vin, iar într-o traducere mai largă ar însemna Valea Vinului, denumire folosită de locuitorii băștinași ai așezării. Arealul pitoresc al zonei, cu dealurile abrupte ale Măgurii îmbrăcate în straie bogate de viță-de-vie, rostesc și astăzi povestea uneia dintre cele mai vechi podgorii românești. 

Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv. 

Vom face un tur de crama si pivnite si o degustare de  vinuri spumante si normale , cu platouri de bucatele de cascaval si fructe, contra cost  - optional  -  

Lasam in urma Magura Simleului si ne indreptam spre cazare in Zalau cu un scurt popas la Manastirea Bic, înființată în anul 1994, la 29 august, în poiana de la marginea localității Bic ce aparține de orașul Șimleul Silvaniei.Cazare cu mic dejun in Zalau la hotel 3*

 Ziua 4. Dupa micul dejun, parasim orasul Zalau si strabatem un drum frumos prin Podisul  Transilvaniei pana in satul celor 138 de case albe cu obloanele verzi , satul  secuiesc Rimetea , de la poalele Pietrei Secuiului , acolo unde asoarele rasare de doua ori  intro zi.

Dupa ce ne vom plimba pe ulitele satului pentru a face poze si a admira casele frumos varuite , vom vizita Muzeul etnografic din localitate si Biserica Unitariana . De  aici vom opri pentru putin timp si in localitatea Coltesti , la poalele muntilor  Trascaului . Cu regret vom parasi aceasta frumoasa zona si trecand prin Aiud si Alba Iulia ne indreptam spre casa . 

PRET : - 899 lei/pers. loc in camera dubla

  • 300 lei/pers. supliment camera  single 
  • Pretul este calculat pentru un grup de minim 30 de persoane . In conditiile in care nu se intruneste numarul minim de platitori, agentia isi rezerva dreptul de a majora pretul sau de a anula excursia

Pretul include : 

-transport cu  autocar clasificat

-1 noapte cazare cu mic dejun in Cluj-Napoca – hotel 3*

-2 nopti cazare cu mic dejun in Zalau , hotel 3*

-insotitor de grup din partea agentiei

-Obiectivele turistice surpriza vor fi comunica in autocar in ziua plecarii

Pretul nu  include :

-intrarea la obiectivele turistice. 

-vizita si degustare de vinuri la Podgoria Silvania – optional, informativ 45 lei/pers.  

-masa de pranz si cina

-alte cheltuieli personale

-asigurare storno ( optionala, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice);

arrow-down