Travel Agency

Coral Tour Carpat

SUCEAVA - CERNAUTI – HOTIN - CETATEA NEAMT-16 - 19 iunie 2022-PRET:890 lei/pers.

share

Descriere oferta

Ziua 1. Plecarea va fi pe traseul Targoviste – Buzau -  Focsani – Suceava . In Suceava , inainte de a ne caza  ne vom opri la  Cetatea de Scaun a Sucevei,  cetate medievală aflată la marginea  oraşului , localizată pe un pinten terminal al unui platou aflat la o înălţime de 70 m faţă de lunca Sucevei. De aici, se poate vedea întreaga vale a Sucevei.

Cetatea Sucevei făcea parte din sistemul de fortificaţii construit în Moldova la sfârşitul secolului al XIV-lea, în momentul apariţiei pericolului otoman. Sistemul de fortificaţii medievale cuprindea aşezări fortificate (curţi domneşti, mănăstiri cu ziduri înalte, precum şi cetăţi de importanţă strategică) în scop de apărare, întărite cu ziduri de piatră, valuri de pământ sau având şanţuri adânci.

Cetatea a fost construită la sfârşitul secolului al XIV-lea de Petru I Muşat, a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ştefan cel Mare şi distrusă în secolul al XVII-lea (1675) de Dumitraşcu Cantacuzino

Cazare  in  Suceava – hotel 3 *

 

Ziua 2 . Mic dejun. In aceasta zi vom avea un program special – o excursie optionala – 

 Vom  pleca spre nordul Bucovinei  si vom trece frontiera  in Ucraina , pentru a vizita frumosul oras Cernauti. 

Fondarea orasului ii este atribuita domnitorului moldovean Alexandru cel Bun care a acordat niste privilegii locuitorilor din Cernauti in anul 1408, acest an fiind considerat ca anul de nastere al orasului… de altfel in centrul orasului se afla un panou imens redand istoricul hrisov al lui Alexandru cel Bun.

       In  orasul de pe Prut  nu trebuie ratata Mitropolia Bucovinei, care a gazduit si Universitatea Carol I, actualmente sediul Universitatii din Cernauti. Cladirea a fost construita in a doua jumatate a secolului XIX ca sediu al Mitropoliei Ortodoxe a Bucovinei si in momentul inaugurarii a fost cea mai mare investitie publica din acei ani din tot Imperiului ! Gradina superba din spate compun un complex care merita vizitat. 

In plus, aici este locul unde a fost proclamata Unirea Bucovinei cu Romania cu doar cateva zile inainte de Adunarea Nationala de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.

In centrul orasului puteti descoperi cu surprindere biserica Sf. Nicolae, o copie a Catedralei de la Curtea de Arges (a fost construita in anii 20) Si daca va este foame, luati la picior pe Strada Iancu, Cavaler de Flondor (actuala Strada Kobyleanska), numita de romanii de aici inca “Strada Domneasca”, o strada pietonala cu restaurante, magazine cochete, dar si locuri de joaca pentru copii.

 12,5% din populația regiunii care s-au declarat de etnie română, precum și 67.225 de persoane care s-au declarat moldoveni.

 Conform datelor statistice oficiale, în regiunea Cernăuți functionează 61 de școli cu predare în limba română, la care se adaugă 19 unităţi de învăţământ mixte. 

 La Universitatea Națională "Iurii Fedcovici" din Cernăuți funcționează Catedra de Filologie Română şi Clasică, unde se studiază și în limba română. La liceul german din Cernauti a studiat si  poetul Mihai Eminescu ,iar la catdrade limba romana a predat  renumirul carturar Aron Pumnul. 

Lasam in urma frumosul Cernauti si ne ducem la  Cetatea Hotinului – cel mai important edificiu din sistemul defensiv al Moldovei medievale, care face parte din şirul de cetaţi, care au stat ca nişte pietre de hotar la malul Nistrului. 

 În anul 2007, cetatea a fost declarată de statul ucrainean ca fiind una dintre cele șapte minuni ale Ucrainei .

 În jurul anului 1340, cetatea a fost ocupată de voievodul moldovean Dragoș, vasal al Regatului Ungariei. După anul 1375, cetatea a devenit parte a Moldovei.

Ne luam ramas bun de la plaiurile Bucovinei  de nord si ne intoarcem in Suceava.

Cazare cu mic dejun in Suceava la hotel 3*

 

Ziua 3.  Dupa micul dejun plecam spre Targul Neamt . Inaite de a junge la Cetatea Neamtului vom face un popas un Ipotesti ,locul unde s-a nascut marele poet  Mihai Eminescu . 

În 1924, casa copilăriei lui Eminescu nelocuită ani de zile, ajunsese o ruină. În 1940 este inaugurat la Ipoteşti primul muzeu memorial, înfiinţat în casa reconstruită pe acelaşi loc. Întrucât nu respecta structura originalului, casa-muzeu este dărâmată, iar în 1979 se inaugurează o alta, reconstruită pe vechea fundaţie a casei Eminoviceştilor. Începând cu anul 2000, finisajul exterior şi interior al casei, mobilierul expus - parte original, parte provenind din a doua jumătate a secolului al XIX-lea - reînvie atmosfera celor treizeci de ani (1848-1878) în care familia poetului a locuit la Ipoteşti, în casa construită de căminar odată cu mutarea definitivă la moşia din sat. Cu  gandul la frumoasele poezii ale Luceafarului poeziei noastre  , ne continuam drumul pe urmele lui Voevodului Stefan cel Mare la Cetatea Neamt . 

Cetatea Neamț este o cetate medievală din Moldova, aflată la marginea orașului Târgu Neamț Ea se află localizată pe stânca Timuș de pe Culmea Pleșului (numită și Dealul Cetății), la o altitudine de 480 m și la o înălțime de 80 m față de nivelul apei Neamțului. De aici, străjuia valea Moldovei și a Siretului, ca și drumul care trecea peste munte în Transilvania.

Cetatea Neamț făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. Sistemul de fortificații medievale cuprindea așezări fortificate (curți domnești, mănăstiri cu ziduri înalte, precum și cetăți de importanță strategică) în scop de părare, întărite cu ziduri de piatră, valuri de pământ sau având șanțuri adânci.

Cetatea a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I, a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare și distrusă în secolul al XVIII-lea (1718) din ordinul domnitorului Mihai Racoviță.

Dupa o scurta pauza de pranz drumul ne va duce catre Piatra Neamt , oras de munte  situat pe  raul Bistrita , la poalele muntelui  Pitricica. In Piatra Neamt vom face o plimbare deasupta orasului cu Telegondola si von admira raul Bistrtita si lacul de acumulare  Batca Doamnei .

Timp liber pentru plimbare prin oras. Cazare cu mic dejun in Piatra Neamt , hotel de 3/4*

 

Ziua 4. Dupa micul dejun parasim Tinutul Neamtului si ne indreptam spre casa dupa ce vom poposi in statiunea Slanic Moldova pe râului Slănic (un afluent al Trotusului), la poalele Muntilor Nemira la o altitudine de circa 530 m, într-o vale înconjurată de păduri de fagi si brazi. Stațiunea este renumită pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, ușor sulfuroase, clorate,  hipertonice,  izvoare descoperite încă din anul 1801. În 1852 s-au efectuat primele teste chimice, iar în 1877 au apărut primele instalații balneare.

!!!!!! Pentru excursia optinala din Ucraina este necesar PASAPORT. !!!! 

    • Persoanele care nu doresc sa mearga in excursia optionala , vor avea timp liber in Suceava.

PRET:  890 lei/pers. loc in camera dubla

270 lei/pers. supliment camera single

Pretul este calculat pentru un grup de minim 25 de persoane . In conditiile in care nu se intruneste numarul minim de platitori, agentia isi rezerva dreptul de a majora pretul sau de a anula excursia

Locuri VIP - bancheta 2 si 3 din autocar – 40 lei

Pretul include:

  - transport  clasificat

  - 2 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* in Suceava

  - 1 noapte cazare cu mic dejun la hotel 3/4* in Piatra Neamt

  - reprezentant agentie

Pretul nu include:

  • masa de pranz si cina
  • 150 lei/pers. excursie optionala in Ucraina ( Cernauti , Hotin ) -  cu pasaport . 
  • Persoanele care nu doresc sa mearga in excursia optionala , vor avea timp liber in Suceava.
  • alte cheltuieli personalesuc
arrow-down