Travel Agency

Coral Tour Carpat

SOFIA - PLOVDIV - BULGARIA

155 Euro/ PERSOANA
share

Descriere oferta

Traseu: Pitesti -Bucuresti- Ruse – Plovdiv– Sofia - Plevna - Ruse – Giurgiu – Bucuresti – Pitesti .

Ziua 1  Ora 4:30, plecare spre Sofia cu o scurta oprire la Plevna,  pentru a vizita muzeul Pleven Panorama, foarte interesant, dedicat razboiului de independenta 1877-1878, soldat cu independenta Romaniei si autonomia Bulgariei. Muzeul,unde se poate vedea panorama bataliei de la Plevna, foarte realista,  este ridicat pe colina unde a fost reduta luata cu asalt de trupele ruso – romane. Pleacare  spre Sofia,  unde vom vizita catedrala Alexandru Nevsky, biserica patriarhala, construita in stil neobizantin intre anii 1904 – 1912 (sugereaza idea de libetate nationala bulgara )si biserica Sfanta Sofia, edificata de imparatul Iustinian in secolul VI.  Plimbare si shoping pe cosmopolitul  bulevard Vitosha.

Cazare la hotel 3* in Sofia

Ziua 2 . Mic dejun . Dupa micul dejun se va vizita biserica Boyana, biserica regala , amplasat la marginea Sofiei,  capodopera a artei bizantine ,  dezvoltată în Al Doilea Țarat Bulgar. Sfântul lăcaș păstrează, uimitor de bine, fresce din secolul XIII, vestite în toată lumea, 89 de scene cu 240 de portrete, ceva unic în arta sacră.  După vizită, plecare spre Plovdiv, cel mai frumos oraș din Bulgaria, fostă și actuala capitală culturală europeană. Ne vor încânta Moscheea Dzhumaya, din secolul XIV, bogat decorată cu faianță multicoloră, stadionul roman, armonios integrat în arhitectura urbană actuală, teatrul roman, perfect conservat, străzile pavate cu piatră de râu (atenție, este nevoie de incălțăminte comodă!), case din perioada Renașterii Naționale Bulgare (sec. XVIII-XIX), ce au aparținut păturii avute din Plovdiv, casa Lamartine, unde a stat poetul francez in călătoria sa prin Orient, Biserica Sf. Constantin si Elena, cu temelii de secol IV, pe cât de mică, pe atât de frumoasă si cochetă, arătându-ne fabuloasele splendori artistice ale ortodoxiei bulgare, picturi si ornamente bogate, un fost locaș al dervișilor rotitori, acum restaurant, muzeul de etnografie.

Cazare la hotel 3 * in Plovdiv  -

Ziua 3. După micul dejun, plecare spre Mănăstirea Bachkovo, la 25 de kilometri sud de Plovdiv, construită la sfârșitul secolului XI, a doua ca vechime si mărime din Bulgaria, după Mănăstirea Rila, ce adăpostește o icoană făcătoare de minuni a Sfintei Fecioare si fresce foarte bine păstrate din veacurile XIV-XVII. Întoarcere spre casă, cu o scurtă oprire la Veliko Târnovo, vechea capitală a țarilor bulgari . Plecarea spre casa pe traseul  Ruse-Giurgiu-Pitești.

Tarif : 155 Euro/persoana

Avans la inscriere 50 % din valoarea excursiei, diferenta pana la 1 noiembrie 2019.

TARIFUL INCLUDE:

- Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale;

-Ghid autorizat

- Insotitor de grup din partea agentiei.

- Cazare 1 noapte cu mic dejun in Sofia la hotel de 3 *

- Cazare 1 noapte cu mic dejun in Plovdiv la hotel 3 *

TARIFUL NU INCLUDE :

- Asigurarea medicala;

- Intrarile la obiectivele turistice

- Alte cheltuieli personale

NOTA: In cazul nerealizarii numarului minim de persoane (40 pers.) Agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia cu maxim 15 zile , inaintea datei de plecare, oferind rambursarea integrala sau posibilitatea inscrierii la un alt program similar .

Agentia poate  face unele mici schimbari de traseu si cazari, care nu afecteaza insa cu nimic pretul si programul turistic. Data limita pentru ultimele informatii privind conditiile de efectuare a excursiei este cu 15 zile inainte de plecare

ACTE NECESARE: carte de identitate (nu buletin tip vechi) sau pasaport valabil minim 6 luni de la intoarcerea in tara  .

arrow-down