Travel Agency

Coral Tour Carpat

SLANIC MOLDOVA SI TARGUL OCNA 05-07 august 2022-499 lei/pers

share

Descriere oferta

TRASEU: Pitesti - Brasov- Tg. Secuiesc - Slanic Moldova - Targul Ocna - Cernat - Brasov - Pitesti-     

OBIECTIVE: Muzeul Breslelor - TG. Secuiesc , Muzeul etnografic “Pal Haszman “ – Cernat , Salina Tg. Ocna , Strand apa sarata Tg. Ocna , Parcul cu ape minerale din Slanic Moldova .

Ziua 1. Vom pleca din  Pitesti spre statiunea  Slanic Moldova una dintre statiunile romanesti cu  cel mai ozonat aer ; o calatorie aici nu ar trebui sa omita vizitarea izvoarelor binefacatoare. Staţiunea Slănic Moldova este renumită pentru cele 20 de  izvoare de ape carbonatate, bicarbonatate, uşor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice şi oligominerale, izvoare descoperite încă din anul 1801 .

Inainte de a ajunge in statiune ne vom opri pe drum in localitatea Tg. Secuiesc si ne vom opri pentru putin timp si aici ca sa vizitam Muzeul  Breslelor. Printe alte colectii, muzeul detine si o colectie de papusi  . Ajungem si in frumoasa statiune Slanic Moldova , asezata  la poalele

, Munţilor Nemira la o altitudine de circa 530 m, într-o vale înconjurată de păduri de fagi şi brazi.  Timp liber pentru cina si plimbare prin parcul statiunii sau baie in piscina sau  ciubar.  Parcul din Slanic Moldova, aflat in centrul statiunii, se intinde pe o suprafata de 14 hectare si include o frumoasa cascada, bazata pe recircularea apei, fantani arteziene si  Aleea Personalitatilor cu un  ansamblu statuar, unde regasim figurile unor personalitati ale Moldovei. Cazare in Slanic Moldova la hotel   3 * sau similar Slanic Moldova

Ziua 2.  Dupa micul dejun vom pleca la Targul Ocna si ne vom opri la PLAJA  la strandul sarat din Tg. Ocna , strand amenajat la cele mai inalte standarde.  Cine  doreste poate  cobora sa viziteze salina .Este o exploatare minieră a sării aflată în staţiunea balneoclimaterică Târgu Ocna din Judeţul Bacău.  Este a treia cea mai mare salină şi una din cele mai vechi din România care  deţine cea mai mare bază de tratament din ţară, amplasată în mina Trotuş la 240 m adâncime, ce oferă condiţii pentru relaxare, mişcare şi tratarea afecţiunilor respiratorii. 

Spre seara ne vom intoarce la Slanic Moldova .Timp liber pentru cina pentru a ne continua vizita in statiune. Cazare cu mic dejun la  hotel  3* sau similar in Slanic Moldova

Ziua 3. Mic dejun. Ne luam ramas bun de la frumoasele peisaje de aici si ne pregatim  bagajele pentru a pleca spre casa. 

In drum ne oprim in localitatea Cernat pentru a vizita muzeul etnografic “Pal Haszman“ , muzeu care are o varietate de colectii : de la istorie , ceramica, broderii si tesaturi pana la unelte  agricole, reflectand viata locuitorilor din zona . 

Mergem mai departe la Molmokert pentru a invata sa facem deliciosul Kurtos kolac pe care il vom lua cu noi acasa. Acolo vom putea servi si masa de pranz  -  mancaruri  traditionale secuiesti ( contra  cost ).Vom vedea Moara de apa si modul de preparare al painii.

TARIF: 499  lei/pers.  loc in camera dubla pentru 30 de platitori.

Locuri VIP : bancheta 1 din spatele soferului si  bancheta 2 si 3 din autocar - 50 lei/pers  

 PLATA: minim 200 lei /pers. avans la rezervare, pana la 15 iunie .restul de plata cu 30 zile inainte de plecare 

Plecare :parcarea de la Finante Publice Pitesti 

Pachetul include:

  • transport cu autocar clasificat 
  • 2 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3 * in Slanic Moldova si acces la  ciubar cu apa sarata, piscina, sauna , jacuzzi si teren de tenis la  Vila Teleconstructia .
  • insotitor de grup din partea agentiei

Pachetul nu include

  • masa de pranz si cina
  • intrarile la obiectivele turistice
  • Optional :  100  lei/pers. Malmokert vizita atelier ,preparare kurtos kolac pe care il luam acasa, un pahar de tarie ,masa de pranz cu preparate specific zonei, Moara de  apa pentru  producera fainii si prezentarea procesului de producere a painii.
arrow-down