Travel Agency

Coral Tour Carpat

SINAIA - TARGUL SECUIESC - COVASNA - BRASOV - 22-23 MAI 2021

269 lei/pers
share

Descriere oferta

TRASEU : Pitesti – Targoviste – Posada – Sinaia – Predeal – Tagul Secuiesc -Covana –Brasov - Pitesti
OBIECTIVE : Muzeul Cinegetic Posada, Castelul “Alina Stirbey”si Cazinoul din Sinaia ,
Muzeul Breslelor – Tg. Secuiesc , Vulcanul “Bolta Diavolului” si parcul central cu ape minerale - Covasna , Bastionul Graft – Brasov.
Ziua 1 . Plecam de la Pitesti pe ruta Targoviste – Posada pentru a vizita Muzeul Cinegetic care adaposteste o colectie impresionanta de animale impaiate , arme si trofee de vanatoare, fiind singurul muzeu de acest fel din tara. De la Posada intram pe pitoreasca Valea a Prahovei si ne vom opri in orasul regal SINAIA care a fost ales drept reşedinţă de vara a famliei regale
Aici vom vizita castelul fiicei domnitorului Barbu Stirbey - printesa Alinei Stirbey Florescu. Castelul pastreaza intre zidurile lui multe secrete ale familiei domnitorului.
In continuare , daca se va putea - vom merge sa vizitam Cazinoul care a fost construit dupa modelul celui din Monte Carlo in Parcul Dimitrie Ghica, la initiative Regelui Carol I.
Timp liber in Sinaia. Cazare la pensiune 3* in Sinaia.
Ziua 2 . Dupa micul dejun ne vom deplasa in continuare pe pitoreasca Vale a Prahovei.
Dupa ce ne luam ramas bun de departe de la impunatoarea Crucea a Caraimanului
ne indreptam spre tinutul secuiesc . Plecare spre Târgu Secuiesc, al doilea oraş, ca mărime, al judeţului Covasna, unde vom vizita centrul istoric, ce are o formă ovală, faimos pentru „curţile” sale, o caracteristică urbană specifică doar acestui oraş (străduţe înfundate, cu acces uşor în piaţa centrală, ce dau o formă aparte centrului istoric, ca nişte raze de soare). Se remarcă, la vechile case, balcoanele din fier forjat, de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Tot în centrul vechi se găsesc biserica reformată, din secolul XVIII, Primăria, ridicată la 1907, şi Muzeul Breslelor, amenajat în vechea primărie. Printre colecţiile muzeului se remarcă cele aproape 400 de păpuşi, îmbrăcate în porturi populare din majoritatea ţinuturilor ardelene, de o mare valoare etnografică.

Ne oprim si in statiunea balneolimaterica Covasna , statiunea a celor 1000 de izvoare cu ape minerale. „Balta Dracului”, în central oraşului, monument al naturii, este un vulcan noroios cu miros de pucioasa și smoală care s-a format în urmă cu milioane de ani. Vulcanul este inactiv, nu a mai erupt din 1984. Vom avea timp liber pentru masa de pranz.
Inainte de a ajunge acasa vom saluta si Brasovul , unde vom vizita vechiul Bastion Graft sau Bastionul Poartă cum s-a mai numit din pricina formei sale. A fost construit între anii 1515 - 1521, apărat şi întreţinut pe costurile breslei şelarilor, fiind menit să facă legătura între oştenii din cetate şi Turnul Alb. Renovat în 2004 - 2005, înăuntrul bastionului s-a amenajat o secţie a Muzeului Judeţean de Istorie Braşov cu tematica „Meşteşugarii din Braşov - apărători ai cetăţii”.
Nu vom parasi Brasovul , pana nu vom poposi sa mancam o clatita uriasa in Piata Sfatului din orasul de sub Tampa.
TARIF : 269 lei/pers. in camera dubla ;
Locuri VIP – bancheta 2 si 3 din autocar contra cost, 25 lei/persoana
REDUCERE : - 5% in luna FEBRUARIE pentru plata integrala
- diferenta cu 30 de zile inainte de data plecarii .
Sau: minim 150 lei /persoana, avans la rezervare, restul de plata cu 30 zile inainte de plecare
PLECARE : parcarea de la Finante Publice Pitesti
Pretul include :
Transport cu autocar clasificat
Cazare 1 noapte si mic dejun la pensiune 3* in Sinaia
Insotitor de grup
Pretul nu include :
Intrarile la obiectivele turistice :
Masa de pranz si cina
Alte cheltuieli personale
NOTA : -Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore) , fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.
-Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard ! In mod frecvent sunt prezentate camera superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard , va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.
-Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi : razboaie, cutremure, greve , fenomene naturale si meteo deosebite ,etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.
-Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO , valabila pentru situatii deosebite , demonstrate cu acte doveditoare, cum ar fi : imbolnaviri , deces, furtul/ distrugerea pasaportului / cartii de identittate.

arrow-down