Travel Agency

Coral Tour Carpat

Descriere oferta

PORTUGALIA 8 zile Avion

de la 446 Euro

Coimbra -Braga -Guimaraes -Santiago de Compostella -Porto -Fatima

Tomar -Batalha -Alcobaca -Obidos -Lisabona -Evora -Sintra -Cabo da Roca -Cascais -Estoril

Ziua 1. BUCURESTI -LISABONA -COIMBRA -BRAGA (zbor + cca. 350 Km)
Prezentare la ora 04.30 in aeroportul Henri Coanda din Bucuresti pentru imbarcare la zborul spre Lisabona. Pornim spre Coimbra- fosta capitala a Portugaliei, unde vizitam Universitatea (sec.XIII), una dintre cele mai vechi din Europa, Catedrala (sec. XII) cea mai veche catedrala a Portugaliei si singura care pastreaza intact stilul romanic original si cartierul Baixa unde ne bucura de atmosfera tipic portugheza. Continuam deplasarea spre nordul tarii, pentru cazare la Braga.

Ziua 2. BRAGA -GUIMARAES -SANTIAGO DE COMPOSTELA -BRAGA (cca. 395 km)
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala (45 euro) la Guimaraes, Braga si Santiago de Compostela. Incepem cu Guimaraes, orasul fondarii nationalismului portughez, cunoscut pentru pietele orasului, legate prin strazi pietruite cu cladiri zugravite intr-un galben unic, ne va incanta cu cele doua castele: Castelul Guimaraes si Palatul Ducilor de Braganza. Castelul Guimaraes a fost ridicat in sec X cu rol de aparare a manastirii deja existente acolo. Castelul a devenit official resedinta regala in sec XII, cand Portugalia si-a obtinut independeta fata de Regatul de Leon. Palatul Ducilor de Braganza este fosta resedinta a primilor duci din zona de nord-est a Portugaliei. Ridicat in sec XV, palatul este situat pe varful muntelui Latito, si inconjurat de un parc impadurit. In apropiere se afla Capela de Santa Cruz si Biserica Sao Miguel. Castelul a fost ridicat in plan dreptunghiular, cu 4 turnuri si o capela interioara. Urmeaza Braga, care impreuna cu zona inconjuratoare se remarca printr-o bogatie de locuri istorice, precum Catedrala Se, cel mai cunoscut loc al orasului, caracterizat printr-un amestec de stiluri arhitectonice: romanic, manuelin, gotic si baroc. Construita in sec XI, catedrala care a fost ridicata pe locul unei vechi biserici antice, prezinta pe peretele exterior o statuie a Fecioarei Maria alaptandu-l pe Iisus – Madona Laptelui. De asemenea, vom admira una din cele mai interesante cladiri baroce din intreaga Peninsula Iberica – Primaria orasului Braga. In apropierea primariei, vom avea ocazia sa trecem pe sub Arco da Porta Nova, un alt monument de referinta al orasului, ce initial a fost il stil rococo si apoi baroc. Acesta a fost construit timp de mai multe secole, intre sec XIV – XVI, diferitii regi adaugandu-i mai multe elemente decorative.. Dupa pranz traversam in Spania, catre Santiago de Compostella, al 3-lea mare centru spiritual al crestinismului (dupa Vatican si Ierusalim). Vizitam impresionanta Catedrala (sec.XI)- monument UNESCO, ce adaposteste mormantul Sf. Apostol Iacob. Strabatand centrul istoric pe stradutele pietruite admiram Palatul Episcopal si Universitatea. Intoarcere pentru cazare la Braga.

Ziua 3. PORTO -FATIMA (cca. 235 km)
Mic dejun. Dedicam primele ore orasului Porto, al 2-lea mare oras al tarii, situat in Delta raului Duoro, unde admiram: Ribeira- faimoasa piata din centrul istoric (monument UNESCO), impunatoarea Catedrala (sec. XII), Biserica Sao Francisco si Podul D. Luis (emblema orasului). Plecare spre Fatima- unul din cele mai importante locuri de pelerinaj din lume, devenit celebru dupa ce trei copii cu varste intre 7 si 11 ani aflati cu oile la pascut, au avut o serie de viziuni in 1917. Aici vom vizita Sanctuarul Fecioarei de la Fatima, Bazilica da Nossa Senhora de Rosario, si Capela Aparitiilor. Cazare la Fatima.

Ziua 4. FATIMA -TOMAR -BATALHA -ALCOBAÇA -OBIDOS (cca. 220 km)
Mic dejun. Timp liber in Fatima sau excursie optionala (35 €) la cele trei perle din patrimoniul UNESCO: Alcobaça- Batalha- Tomar. Pentru inceput vizitam Manastirea Alcobaça (sec. XII), intemeiata de primul rege portughez Alfonso Henriques, ce conserva cele mai vechi constructii gotice si neo-gotice din Portugalia, si Panteonul Regal (sec. XVIII) o adevarata capodopera arhitectonica. Urmeaza Manastirea Batalha (sec. XIV), cu numeroase turnulete, spirale, portaluri, stucaturi s.a., specifice goticului tarziu. Continuam cu cel mai important obiectiv al zilei- Tomar, cunoscut pentru Castelul si Manastirea “Convento de Christo”- resedinta de odinioara a puternicilor Cavaleri Templieri. Orasul a existat inca din timpul romanilor sub numele de Sellium, iar dupa recastigarea regiunii de la mauri, incepand de la 1159, a fost acordat ca fief Marelui Maestru Gualdim Pais cu scopul de a fi aparat impotriva necredinciosilor. Revenim la Fatima (preluam turistii care nu au optat pentru excursia optionala), apoi ne indreptam spre Coimbra pentru cazare.

Ziua 5. LISABONA -EVORA (cca. 250 Km)
Mic dejun. Pornim spre Lisabona- capitala Portugaliei, cu edificii in stil art-nouveau, piete pavate cu mozaicuri, stradute impanzite de cafenele si magazine si monumente interesante: Manastirea Jeronymus, simbol al epocii de cuceriri geografice ale Portugaliei, cu mormantul lui Vasco da Gama si Turnul Belem (sec. XVI). Ne deplasam apoi spre Piata Comertului, incadrata de frumoase arcade si dominata de statuia ecvestra a regelui Jose I si cartierul Baixa cu reteaua sa de strazi de sec XVIII. Dupa amiaza continuam cu vizita la Evora- orasel medieval din patrimoniul UNESCO, adevarat muzeu in aer liber: Templul Dianei- construit in sec. I in cel mai inalt punct din oraș, cel mai mare si bine conservat templu roman din Peninsula Iberica, din care s-au pastrat 12 coloane corintice si Catedrala da Sé (sec. XII) in stil romanic, modificata ulterior in stilul gotic, exemplu excelent de catedrala fortificata, unde se pastreaza o sculptura a Maicii Domnului insarcinata. Urmeaza Termele romane (sec. II) descoperite sub cladirea Primariei si apeductul- care aducea apa de la 9 km, considerat cel mai mari proiect de inginerie din Peninsula Iberica, ce atinge pana la 25 m inaltime in afara zidurilor orasului, iar in interiorul zidurilor, pe sub arcadele apeductului au fost construite case și magazine, facandu-l sa para parte integranta a orașului. Incheiem turul la Capela oaselor, cu atmosfera sa sumbra, ce a fost construita din necesitate in sec. XVI, cand cimitirele erau supraaglomerate si oasele au fost asezate respectuos in ciment, (existand cca 5.000 de oase “turnate” in pereti de la tavan pana la podea), in capela care e parte a Bisericii San Francisco, construita in stil gotic, intre sec. XV, cand a inlocuit vechea biserica romanica de sec. XIII. Cazare la Evora.

Ziua 6. EVORA -LISABONA -SINTRA -CABO DA ROCA (cca. 225 km)
Mic dejun. Deplasare la hotelul din Lisabona. Timp liber pt. vizite individuale (recomandam Oceanarium, unul dintre cele mai mari din lume) sau excursie optionala (20 €) la Sintra si Cabo da Roca. Turistii care raman in Lisabona vor depune bagajele la receptie in language room si dupa amiaza vor putea prelua camera in hotel. Incepem excursia optionala spre Sintra- cunoscuta pentru palatele si castelele sale construite incepand cu sec. VIII- Castelo dos Mouros si Palacio de Sintra, continuand pana la arhitectura romantica de secol XIX- Palacio da Pena, datorita carora a fost inclusa in patrimoniul UNESCO. Daca in prezent, Castelul Maurilor si-a pastrat aspectul auster, de fortareata militara, Palatul Sintra a fost extins masiv si decorat in sec. XVI in timpul regelui Manuel I, prezentand un stil gotic- renascentist de tranzitie (Manuelin) si o puternica influenta islamica (stilul Mudejar). In schimb Palatul Pena a fost construit in sec. XIX drept resedinta de vara a familiei regale portugheze, fiind si astazi folosit pentru intalniri de stat de catre Presedinte si alti oficiali ai Portugaliei. Urmeaza Cabo da Roca- cel mai vestic punct al Europei, “locul unde se termina pamantul si incepe marea”, de unde puteti obtine o diploma care sa ateste vizita dumneavoastra aici. Intoarcere la Lisabona pentru cazare.

Ziua 7. LISABONA -plaja la Atlantic: ESTORIL si CASCAIS
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale si shopping in Lisabona. Sugeram deplasare individuala cu trenul spre renumitele statiuni Cascais si Estoril, pentru a va bucura de soare, plaja, valuri si multa relaxare pe malul oceanului Atlantic. Cazare la Lisabona.

Ziua 8. LISABONA -BUCURESTI
Dimineata dupa micul dejun, imbarcare in microbuzul (sau midi autocarul) de transfer catre aeroport, pentru zborul spre Romania.

PRETUL INCLUDE:

- Zbor Bucuresti- Lisabona si retur, BAGAJ de Cala inclus
- Transport cu autocar climatizat, clasificat pt. trafic international.
- 7 cazari cu 7 mic dejun in hoteluri de 3*.
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.
- Vizite la Coimbra, Braga, Porto, Fatima, Lisabona, Evora

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

- Asigurare Travel (medicala + storno)
- Excursii optionale , intrari la obiective turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si ghizii locali
- Supliment pentru primele 3 banchete in autocar.
**Taxe de Aeroport + transfer Aeroport-hotel 195 €

arrow-down