Travel Agency

Coral Tour Carpat

PALATUL MOGOSOAIA - MANASTIREA SNAGOV - MANASTIREA STAVREOPOLES - FANTANILE ANOTIMPURILOR BUCURESTI - 17 IULIE 2021

85 LEI/PERS.
share

Descriere oferta

- O ZI CAT O VACANTA
O EXCURSIE CULTURALA SI DE RELAXARE

TRASEU: Pitesti – Mogosoaia – Snagov – Bucuresti - Pitesti
OBIECTIVE: Palatul Mogosoaia - Manastirea Snagov - Manastirea Stavreopolis – Fantanile Anotimpurilor Bucuresti

Vom pleca din Pitesti pe vechea sosea spre Bucuresti. Prima oprire o vom face pe malul lacului Mogosoaia, in frumosul parc al Castelui familie Brancoveanu si in cele din urma locul preferat al printesei Marta Bibescu .
Palatul a fost construit de Constantin Brâncoveanu în stil brâncovenesc. Dupa uciderea domnitorului , palatil a avut mai multi proproetari , fiind cumparat in cele din urma de George-Valentin Bibescu, care l-a oferit drept cadou de nuntă soţiei acestuia, Martha.
Complexul conţine clădirea propriu-zisă, curtea acestuia cu turnul de veghe, cuhnia (bucătăria), casa de oaspeţi, gheţăria şi cavoul familiei Bibescu, precum şi biserica „Sfântul Gheorghe” aflată lângă zidurile curţii.
Dupa ce ne vom vizita castelul si vom face poze pe malul lacului , vom trece lacul Snagov si vom poposi la Manastitrea Snagov.
Mănăstirea Snagov este un important monument istoric şi de artă feudală din Ţara Românească, care se găseşte pe insula situată în partea nordică a lacului Snagov.
Mănăstirea este probabil una din ctitoriile domniei târzii a lui Mircea cel Bătrân, fiind prima dată atestată documentar în 1408. A fost refăcută de mai multe ori de alţi domnitori, printre care se pot menţiona Vlad Ţepeş, Mircea Ciobanul, Neagoe Basarab.
Mănăstirea este faimoasă şi datorită presupusei înmormântări a lui Vlad Ţepeş în incinta acesteia. Aceasta este credinţa localnicilor la care s-au adaugat si opinii unor specialisti .
Există şi istorici care afirmă că mormântul său ar putea fi mai degrabă la ctitoria sa de la Comana .
Lasam in urma lacul Snagov si se indreoptam spre Bucuresti , capitala Romaniei.
O legendă spune că Bucureştiul a fost întemeiat cu multe secole în urmă de un cioban pe nume Bucur, care plecase cu gândul să îşi ducă turma la Dunăre, dar a rămas lângă apele Dâmboviţei.
Primul popas in Bucuresti il vom face in Centrul vechi , pe cunoscuta stada Lipscani , care din cele mai vechi timpuri a fost locul unde negustorii urtbei de pa Dambovita isi vandwau produsele. Astazi pe faimoasa strada vom gasi multe magazine, cafenele si tesase unde vom putea servi masa . Vom avea pauza de masa .

Dupa ce ne potolim foamea ne vom reculege la o bijuterie a ortodoxiei romanesti , Manastirea Stavreopolis , o manastire ortodoxa în stil brâncovenesc, în centrul oraşului Bucureşti. Hramul bisericii este Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil. Numele Stavropoleos este forma românească a cuvântului grecesc Stauropolis, care se traduce prin „Oraşul Crucii”.
Nu vom parasi frumosul Bucuresti , fara a admira si a ne racori in preajma Fantanilor Anotimpurilor.
Ansamblul de fântâni din Piaţa Unirii din Bucureşti, au fost construite în timpul regimului comunist în urma planurilor de sistematizare ale lui Nicolae Ceauşescu, când a fost amenajat şi bulevardul Unirii, pe atunci, Victoria Socialismului .
Fântânile din Piața Unirii, construite la sfârșitul anilor ’80, reprezintă unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1.4 km), cu o suprafață a apei de 16.200 m², unic prin modul de dispunere în centrul Capitalei.

PRET: 85 lei/pers.
Locuri VIP – bancheta 2 si 3 din autocar contra cost, 15 lei/persoana. -

Plecare : ORA 8:00 din parcarea - Finante Publice Pitesti
Pretul include:
- transport clasificat
- insotitor de grup din partea agentiei
Pretul nu include:
- masa de pranz
- alte cheltuieli personale
Agentia isi rezerva dreptul de a face unele mici schimbari de traseu , daca se impun , care nu afecteaza insa cu nimic pretul si programul turistic.

arrow-down