Travel Agency

Coral Tour Carpat

OHRID SAU COMORILE ORTODOXIEI

259 Euro/ PERSOANA
share

Descriere oferta

Ziua 1​. Plecare din Pitești la ora 4.00, pe traseul București-Giurgiu-Ruse-Plevna-Sofia. Ajunși în capitala Bulgariei, vom vizita somptuoasa catedrală Alexandru Nevsky, mândria bulgarilor, ridicată în stil neobizantin între anii 1904-1912, decorată la interior cu marmură italiană. Apoi, vom admira Biserica Boyana, una dintre capodoperele artei sacre bizantine, ale cărei fresce, prin frumusețea lor, taie respirația vizitatorului. Pe pereții interiori ai bisericii, care este obiectiv sub patronaj UNESCO, sunt pictate 240 de portrete în 89 de scene din istoria biblică, dar și din cea a Bulgariei medievale. Frescele datează din anii 1250-1260 și sunt extrem de bine păstrate. După vizitarea bisericii, timp liber pe Bulevardul Vitoșa, principala arteră pietonală din Sofia, cu vedere spectaculoasă asupra Muntelui Vitoșa, mărginită de o multitudine de magazine. Cazare Sofia, hotel 3/4*

Ziua 2​. Mic dejun și plecare spre Macedonia, prin Kyustendil. După intrarea în fostul stat iugoslav, drumul ne va purta spre Skopje, capitala țării, unde vom face o scurtă oprire pentru a admira podul otoman de piatră (KamenMost) de pe râul Vardar, Bulevardul Macedonia, Piața Macedonia, statuia lui Alexandru Macedon. Trecem pe lângă Kale sau fortăreața Skopje, Vechiul Bazar și plecăm spre Ohrid, una dintre vechile capitale ale țarilor bulgari din secolul X, prin Tetovo și Gostivar, șoseaua traversând munții Macedoniei.

Cazare Ohrid, hotel 3/4* cina

Ziua 3​. Mic dejun. Vom pleca să vizităm monumentele medievale din Ohrid, fosta capitală a țarului bulgar Samuel, leagăn al artei și culturii slavone, oraș ridicat pe malul frumosului lac Ohrid, supranumit, cândva, Ierusalimul Balcanilor. La pas pe străzile înguste și pietruite, cu aspect medieval, ale orașului, vizităm vechea biserică Sfânta Sofia, ce adăpostește fresce din secolul XII, impunătoarea fortăreață a țarului Samuel, Mănăstirea Sfântul Clement și Biserica Sfântul Ioan Kaneo cu superbe picturi murale. Apoi ne îmbarcăm în autocar și plecăm spre Mănăstirea Sfântul Naum, construită în secolul X de către Sfântul Naum, discipol al sfinților Chiril și Metodiu, supranumiți și „Apostolii slavilor”. Este situată la câțiva kilometri de Ohrid, în apropierea graniței cu Albania. Frumoasa mănăstire, în care se află fresce de o rară frumusețe din secolul XVI, pictate de maeștri greci, străjuiește întinderile de apă ale lacului Ohrid de la înălțimea abruptă a unei stânci. Vechile chilii ale călugărilor au fost transformate în camere de hotel, iar în vecinătate se află și o frumoasă plajă.

Cazare Ohrid , hotel 3/4*cu cina
Ziua 4. ​Mic dejun și plecare spre casa pe ruta Ohrid – Sofia – Ruse - Pitesti

TARIF : 259 EURO/ PERSOANA

Avans 100 euro pana la data de 20 aprilie 2021 , diferenta pana la 10 iulie .

Pretul include :

Transport cu autocar clasificat
1 noapte cazare hotel 3 /4* in Sofia cu mic dejun
2 nopti cazare , hotel 3 sau 4 * in Ohrid cu demipensiune Insotitor si ghid din partea agentiei
Ghid local
Taxe autostrazi si parcari

Pretul nu include :

Intrarile la obiectivele turistice : Masa de pranz si cina in Sofia Alte cheltuieli personale

ACTE NECESARE: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT valabil minim 6 luni de la sosirea in tara. Pentru minorii care calatoresc insotiti de un parinte este necesar acordul legalizat la notar al celuilalt parinte, iar pentru minorii care calatoresc insotiti de o alta persoana (nu parinte) este necesar acordul parintilor legalizat la notar si cazierul judiciar al persoanei care ii insoteste.

NOTA : In cazul nerealizarii numarului minim de persoane (40 pers.) Agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia cu maxim 15 zile , inaintea datei de plecare, oferind rambursarea integrala sau posibilitatea inscrierii la un alt program similar .

Agentia isi rezerva dreptul de a face unele mici schimbari de traseu si cazari, care nu afecteaza insa cu nimic pretul si programul turistic. Data limita pentru ultimele informatii privind conditiile de efectuare a excursiei este cu 15 zile inainte de plecare.

arrow-down