Travel Agency

Coral Tour Carpat

MUNTII APUSENI 19 – 21 AUGUST 2022 - 699 lei/pers.

share

Descriere oferta

ACCEPTAM CARDURI DE VACANTA !!!

  TRASEU: Pitesti –Sibiu- Alba Iulia- Rosia Montana – Albac – Pestera Scarisoara – Pestera Ursilor –  Campeni – Brad – Deva – Sibiu – Pitesti 

OBIECTIVE : Rosia Montana - Galeriile Romane , Manastirea Sf. Ilie Alac, Pestera Scarisoara, Pestera Ursilor , Casa Memoriala “Avram Iancu “ Muzeul Aurului   Brad. 

Ziua 1. Plecare din Pitesti spre Muntii Apuseni  . Vizita noastra incepe cu vizitarea  galeriilor de la Rosia Montana – Galeriile Romane  , Localitatea  este situată în Valea Roșiei, străbătută de râul Roșia.  bogat în minerale, în special fier care îi dă o culoare roșiatică, de unde și denumirea comunei . Culoarea roșiatică a apei se datorează mineritului excesiv ce durează de peste 2000 de ani.

Din 2021 se află pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO.[ Roșia Montană a fost listată și în rândul Patrimoniului Mondial în pericol.In urma acestor măsuri, este interzisă pe viitor orice activitate minieră la Roșia Montană. 

In drum spre cazare ne vom opri sa ne reculegem la Manastirea Sf, Ilie din Albac. Este o manastire noua , asezata intr-un loc pitoresc, langa Raul Aries, intr-o poenita a padurii de conifere.

Cazare cu cina  in Albac ,  pensiune/hotel 3* sau similar  

Ziua 2. 8:00 Mic dejun. 9:00 Plecare spre Ghetari   pentru a vizita Pestera Scarisoara. Ghețarul de la Scărișoara  adăpostește cel mai mare ghețar subteran din România. Intrarea în Ghețar  se face printr-un impresionant aven, a cărui gură, cu un diametru de 60 m, se deschide în pădurea din marginea platoului. O potecă îngustă săpată în stâncă și câteva scări metalice ancorate în pereți înlesnesc coborârea celor 48 m cât măsoară adâncimea avenului. Pe fundul lui se păstrează în tot timpul anului un strat gros de zăpadă. Aici se pătrunde în Sala Mare printr-un impresionant portal măsurând  17 m înălțime.

Plecam de la  ghetar spre  a ne indrepta spre o alta pestera foarte interesanta Peștera Urșilor care a fost descoperită în 1975, cu ocazia unei dinamitări executate la cariera de marmură din zonă. Este unul dintre principalele obiective turistice ale Munților Apuseni. Interiorul se distinge prin diversitatea formațiunilor de stalactite și stalagmite existente, ca și prin cantitatea impresionantă de urme și fosile ale ursului de cavernă - Ursus spelaeus - care a dispărut în urmă cu 15.000 de ani. Pe lângă acesta au mai fost descoperite și fosile de capră neagrăibexleu și hienă de peșteră.

Seara  folclorica   cu cina traditionala ( doua feluri , desert , afinata ,vin ) muzica  live cu instrumente traditionale din Tara Motilor  si  foc de tabara . 

Cazare cu demipensiune in Albac  hotel/pensiune 3* sau similar

Ziua 3 : 8:00 Mic dejun. In drum spre casa vom onora invitatia  unui mester popular care ne va  prezenta gospodaria lui , diverse mestesuri  motesti si vom putea achizitiona si produse  specifice zonei. 

Ne  continuam drumul pentru a vizita Muzeul Memorial “Avram Iancu “

De  aici vom mai face o oprire si la Muzeul Aurului  din Brad . Muzeul Aurului din Brad a luat ființă în 1896 când un geolog neamț a strâns câteva piese găsite în minele din zonă. În cursul anilor la Muzeul aurului de la Brad s-a adunat cea mai mare colecție de piese din aur nativ din Europa. 

Remarcabile sunt exponatele cu aur nativ, originare din Munții Metaliferi. Printre  formele cele mai spectaculoase sunt steagul dacilor, șopârlele din aur și un cristal pentagonal, unic în lume. Colecția are peste 1.300 de exponate din aur găsite în minele din țară și din toată lumea. Niciunul din exponate nu a fost prelucrat de vreun meșter aurar sau bijutier, acesta fiind unul dintre elementele speciale care definesc unicitatea Muzeului. 

TARIF  699 lei/pers , loc in camerea dubla – 

Supliment camera single -280 lei/pers

Pretul este calculat pentru un grup de minim 25 de persoane . In conditiile in care nu se intruneste numarul minim de platitori, agentia isi rezerva dreptul de a majora pretul sau de a anula excursia

Locuri VIP –  bancheta 2 si 3  din autocar  contra cost, 40 lei/persoana. 

Plecare : din parcarea de la Finante Publice Pitesti

Pretul include:

  - transport cu autocar clasificat 

   - cazare 2 nopti cu demipensiune la hotel/pensiune 3* in Albac 

  - seara folclorica cu cina traditionala ( doua feluri de mancare , desert, afinata si vin ) , cu muzica live  cu instrumente specifi1ce  Tarii  Motilor 

 - foc de  tabara  

  - insotitor de grup din partea agentiei

Pretul nu include:

-intrarea la obiectivele turistice 

  -masa de pranz 

  -alte  cheltuieli personale

arrow-down