Travel Agency

Coral Tour Carpat

Comorile turistice ale Mesopotamiei turcești 27 mai – 6 iunie 2022 - 629 euro/pers

share

Descriere oferta

Ziua 1. Plecare din Pitești la ora 19.00. După traversarea Bulgariei și trecerea frontierei la Kapitan Andreevo-Kapikule, intrăm în Edirne, primul mare oraș cu care ne întâmpină Turcia, unde oprim pentru a vizita frumosul complex imperial al sultanului Baiazid al II-lea, ce adăpostea o școală de medicină, un spital de psihiatrie și un azil, faimoase în epoca otomană, astăzi transformate într-un muzeu al sănătății. După care vom merge să admirăm Moscheea Selimye, patrimoniu UNESCO, ridicată la 1574 de către cel mai celebru arhitect otoman, Mimar Sinan. Apoi, timp liber în zona pietonală. Cazare cu mic dejun in Sakarya, hotel Bonvie 4* sau similar. 

Ziua 2. După micul dejun, plecăm întins spre Adana. În drumul nostru, vom opri la Nigde, ca să vizităm Mănăstirea Eski Gumușler, una dintre cele mai frumoase și mai spectaculoase din Cappadocia, cu fresce vechi de un mileniu, remarcabil păstrate, dintre care se detașează Fecioara cu Pruncul, în care Maica Domnului zâmbește. Se spune că ar fi singura pictură în care Fecioara Maria surâde. Un loc cu totul special! Ajunși în Adana, unul dintre cele mai vechi și mai mari orașe turcești, vom admira Podul de Piatră, cu o lungime de 310 metri, pod construit de romani în secolul II d.Hr., refăcut de împăratul Iustinian, și pe care au circulat mașini până în anul 2007. Timp liber pentru a savura deliciosul Adana kebap. Cazare cu mic dejun in Adana, hotel Senbayrak 4*  sau similar.

Ziua 3 . După micul dejun, plecăm spre Antakya, fostul oraș Antiohia pe Orontes, unul dintre cele mai mari din Imperiul Roman, multă vreme capitală a provinciei Siria. De asemenea, timp de peste 150 de ani, în vremea cruciadelor, a fost capitala unui principat condus de o dinastie de origine normandă. Un loc încărcat de istorie, cu o importanță covârșitoare în geografia creștinismului, unde s-a născut Sfântul Apostol Luca și a fost rostit prima oară cuvântul creștin. Dar și sediu al patriarhiei istorice cu același nume. Vom vizita muzeul de arheologie, faimos pentru cea mai mare colecție de mozaicuri din epocile romană și bizantină, de o frumusețe tulburătoare, dar și pentru o mulțime de artefacte valoroase ale vremurilor trecute. După care ne vom reculege în Biserica Sfântul Petru, fostă peșteră, declarat loc de pelerinaj de către papa Paul al VI-lea, cea mai veche biserică săpată în piatră, unde au predicat Sfinții Apostoli Petru și Pavel, organizând comunitatea creștină din oraș. Timp liber pentru a vă bucura de orașul vechi, unul dintre cele mai frumoase din Turcia, datorită arhitecturii caselor istorice din labirintul de străduțe înguste, construcții în care funcționează pensiuni pitorești și mici baruri și restaurante, unde seara cântă live muzicieni locali. Se pot vizita, de asemenea, Muzeul plantelor aromate, Casa Sfântului Luca, Biserica ortodoxă Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Capela Capucinilor sau moscheea Habib-i-Necar, cea mai frumoasă din oraș, amenajată într-o veche biserică francă din vremea când dinastia normandă conducea orașul. 

Cazare cu mic dejun in  Antakya, hotel Savon 4* sau similar.

Ziua 4 . Mic dejun. Pornim spre Mesopotamia de Nord, regiunea istorică dintre fluviile Eufrat și Tigru, parte integrantă din ceea ce specialiștii numesc Semiluna fertilă, spațiul în care a început aventura civilizației umane, unde a apărut scrisul. După ce trecem Eufratul, ne îndreptăm spre Halfeti,

ocul în care se cultivă trandafirul negru, pentru a face o croazieră relaxantă pe apele fluviului, timp în care vom admira peisajul impresionant și impozanta fortăreață Rumkale. Punctul forte al plimbării îl reprezintă oprirea de la vechiul oraș Halfeti, în mare parte scufundat, pentru a vedea cum se înalță, misterios, din adâncuri minaretul moscheii. După croazieră, facem o scurtă oprire la serele de trandafiri, apoi plecăm spre Șanliurfa. În funcție de timp, vă propunem o excursie BONUS  din partea  agentiei ca să vedem casele conice de lut din Harran, locuințe tradiționale vechi de 300 de ani, care mențin temperaturi plăcute în interior, vara, în ciuda temperaturilor ce se ridică și la peste 40 de grade Celsius. Cazare cu mic dejun in Șanliurfa, hotel Nevali 4 * sau similar

Ziua 5. După servirea micului dejun, ziua o dedicăm în întregime orașului Șanliurfa, antica Edessa, unul dintre cele mai vechi orașe din lume. Mulți istorici ai Bibliei spun că este locul în care s-a născut patriarhul Avram, venerat și de musulmani. De altfel, în oraș există un complex religios dedicat patriarhului, cu un lac considerat sacru, plin cu pești, o moschee amenajată într-o veche biserică și peștera care poartă numele patriarhului Avram, care se poate vizita. De asemenea, conacele istorice, patrimoniu UNESCO, sunt o atracție a acestui oraș, iar muzeul de istorie este unul dintre cele mai bine cotate din lume, datorită artefactelor preistorice. Timp liber pentru vizite individuale și shopping. Cazare cu mic dejun in Șanliurfa, hotel Nevali 4* sau  similar. 

Ziua 6 . Mic dejun. Vă propunem o excursie opțională la Mardin, faimos ca muzeu în aer liber, adevărată bijuterie arhitectonică, unul dintre cele mai frumoase orașe din Turcia, cocoțat pe un munte abrupt, aproape de fluviul Tigru, cu case istorice, în a căror realizare se împletesc mai multe influențe arhitecturale, și străduțe în pantă, pe care încă se circulă călare. În orașul vechi, mărturie a gustului pentru frumos al unei dinastii, Artuqidă, ce a stăpânit Mardinul, se pot admira, la pas, clădiri somptuoase, străzi înguste ce te îndeamnă să le explorezi, case viu colorate, bazare animate, precum Bazarul Tellallar, biserici monumentale, de rit siriac, și moschei mândre, cum ar fi Marea Moschee și frumoasa medresă Zinciriye, totul ca într-un basm oriental. Este cel mai bun mod de a cunoaște orașul! După plimbarea pietonală, ne urcăm în autocar și plecăm să vizităm mănăstirea de rit siriac ortodox Sfântul Anania, Mor Hananyo, de lângă Mardin. Mănăstirea, construită acum 1500 de ani, are 365 de încăperi, una pentu fiecare zi a anului.  Cazare cu mic dejun in Șanliurfa, hotel Nevali 4 *sau  similar.

 

Ziua 7 . După micul dejun, ne vom îndrepta spre Gobekli Tepe, unde arheologii au descoperit cel mai vechi templu din lume, o structură misterioasă, construită acum 12.000 de ani. Un loc tulburător, care e încă departe de a-și dezvălui toate secretele. După ora de preistorie, plecăm spre Nemrut Dag, sau Muntele Nemrut, alt loc special, parcă uitat de timp. Pe pantele aride ale muntelui, un peisaj spectaculos, se înalță un sanctuar gigantic, ce rivalizează cu cele egiptene, unde vom vedea statui colosale de zei, regi, lei și vulturi, construit acum două mii de ani de către Antioh, stăpânul țării numite Commagene, ultimul locaș al unui rege ce a dorit să-și petreacă eternitatea cu zeii. Plecare spre Adiyaman, iar în drumul nostru vom face o scurtă oprire ca să admirăm podul roman, cu un singur arc, de la Cendere, foarte bine păstrat după două mii de ani. 

Cazare cu mic dejun in Adiyaman, hotel White Star 4 * sau similar.

Ziua 8. . Mic dejun. Plecare spre Aksaray, un cochet oraș din centrul Turciei, la marginea Cappadociei. Cazare și timp liber în centrul istoric, unde sugerăm vizitarea Moscheii Ulu Camii, din secolul XV, și a Minaretului înclinat, un fel de turn din Pisa local.

Cazare cu mic dejun in Aksaray , hotel Ahsaray 4*sau similar.

Ziua 9 . După micul dejun, ne vom deplasa spre Istanbul, dar în drum o să oprim în Ankara pentru a vizita un obiectiv aparte, și anume o fostă închisoare, Ulucanlar, de tristă amintire, transformată acum 10 ani în atracție turistică. Muzeul, interesant amenajat, atrage nenumărați vizitatori, prin reconstituirea, cu ajutorul manechinelor, a scenelor de program cotidian din închisoare. Sosire la Istanbul și cazare. Cazare cu mic dejun in Istanbul , hotel Orient Mintur  3 * sau similiar

Ziua 10  Mic dejun . Timp liber in Istanbul pentru ultimele cumparaturi . Plecarea  și întoarcerea în România, se va face dupa pranz  cu un bagaj generos de amintiri, dar și de cumpărături. Sosirea la Pitești va fi  în funcție de trafic și formalitățile vamale.

Pretul include :

- transport cu autocar clasificat

- 1 noapte cazare cu mic dejun in Sakarya , Bonvie 4* hotel sau similar conform clasificarii normelor locale

- 1 noapte cazare cu mic dejun in Adana, hotel  Senbayrak 4 *  conform clasificarii normelor locale

- 1 noapte cazare cu mic dejun in Antakya, hotel Savon 4*   conform clasificarii normelor locale

 -3  nopti  cazare cu mic dejun in Sanliurfa  Nevali 4 *   sau similar, conform clasificarii normelor locale

- 1 noapte cazare cu mic dejun in Adiyaman , hotel White Star  4* sau similar, conform clasificarii normelor locale

- 1 noapti cazare cu mic dejun in Aksaray, hotel Ahsaray 4* sau similar conform clasificarii normelor locale 

- 1 noapte cazare cu mic dejun in Istanbul,  hotel  Orient Mintur 3 * sau similar conform clasificarii normelor locale

- reprezentant  agentiei

- ghid din partea agentiei

arrow-down