Travel Agency

Coral Tour Carpat

MANASTIRI PRAHOVENE Manastirea TURNU- Manastirea GHIGHIU –Manastirea PISSIOTA 13 februarie 2021

129 lei
share

Descriere oferta

RASEU:   Pitesti – Gaiesti – Targoviste - Manastirea Turnu Prahova – Manastirea Ghighiu -  Manastirea Pissiota –    si retur 

       OBIECTIVE:   Manastirea Turnu Prahova - Manastirea Ghighiu  - Manastirea Pissiota 

 

 Plecam din Pitesti pe ruta Gaiesti – Targoviste .  Prima oprire  va fi la Manastirea Targusor de langa Ploiesti . Vechea biserică domnească din oraș a fost transformată de Antonie Vodă în mănăstire (Mănăstirea Târgșor, cunoscută mai mult sub numele de Mănăstirea Turnu);

Vlad Ţepeş a ridicat aici în anul 1461 biserica domnească iar in  vremea binecredinciosului voievod Constantin  Brâncoveanu, biserica a fost împodobită cu frumoase fresce, portretele lui şi a Doamnei Maria fiind pictate în pronaos, ctitori alături de familia lui Antonie Voievod. Mai târziu, domnitorul Grigorie II Ghika a închinat mânăstirea spitalului „Sfântul Pantelimon”, al săracilor din Bucureşti, la a cărui funcţionare a contribuit cu fonduri importante, însă spre sfârşitul veacului 19,  lăcaşul a rămas în ruină.

De aici ne continuam drumul nostru la Manastirea Ghighiu Pictura aparţine lui Gheorghe Tattarescu .În timpul Primului Război Mondial armata germană distruge o parte din chilii, alungă călugării şi transformă Mănăstirea Ghighiu în fabrică de conserve. 

Patriarhul Justinian Marina restaurează din temelii,  întreg ansamblul monahal, transformându-l în mănăstire de maici .

Urmatoarea oprire va fi la Manastirea Pissiota pictata de apreciatul Costin Petrescu - acelaşi artist care a pictat fresca de la Ateneul Român şi Catedrala din Alba Iulia. 

De pe un perete ne priveste icoana MAICII DOMNULUI .  În orice loc stă credinciosul în biserică are impresia că ochii Maicii Domnului îl însoţesc cu privirea. Tot aici există şi o raclă cu moaştele Sfinţilor Dimitrie, Izvorâtorul de mir si a altor sfinti martiri. Biserica mai adăposteşte un muzeu subteran în care este expusă o piesă rară - o mică icoană, pictată pe lemn de Nicolae Grigorescu. 

PRET: 129  lei/persoana

Locuri VIP –  bancheta 2 si 3  din autocar  contra cost, 15 lei/persoana. -

Plecare : din parcarea - Finante Publice Pitesti

Pretul include:

  - transport  clasificat

  - insotitor de grup din partea agentiei

Pretul nu include:

  • masa de pranz
  • alte cheltuieli personale
  • asigurare storno si asigurare medicala

Agentia isi rezerva dreptul de a face unele mici schimbari de traseu , care nu afecteaza insa cu nimic pretul si programul turistic. 

arrow-down