Travel Agency

Coral Tour Carpat

MANASTIRI DIN OLTENIA - 27 MARTIE 2021

129 LEI
share

Descriere oferta

TRASEU: Pitesti – Slatina – Calui – Craiova – Tismana – Tg. Jiu – Horezu – Rm. Valcea - Pitesti
OBIECTIVE: Manastirea Calui - Biserica Madona Dudu si Parcul Romanescu - Craiova - Manastirea Tismana.

Vom pleca din Pitesti spre manastirea Calui, unde va fi prima oprire . Manastirea Calui se afla pe malul Oltetului, in apropiere de Craiova, nu departe de comuna Oboga, comuna renumita pentru ceramica ei populara. Dupa traditie, in acest loc in care a fost intemeiata manastirea, se spune ca Balan, calul lui Mihai Viteazu, a lovit cu copita in pamant si a tasnit apa. In acel loc cei trei bravi apitani al domnitorului , fratii Buzesti :Preda , Radu si Stroe au ridicat o manastire cu hramul Sf. Nicolae.
De aici ne continuam drumul nostru la Craiova . Aici vom poposi la Biserica Madona Dudu din Craiova, cunoscuta mai ales sub denumirea de “ Catedrala Maicii Domnului “ din Craiova, este una dintre cele mai mari biserici ortodoxe orasul Baniei. Multime de crestini calcandu-i periodic pragul, datorita icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului. Biserica se afla in centrul orasului.
Ne vom recrea in frumosul Parc Romanescu Este considerat cel mai mare parc natural din estul Europei. Suprafața totală a parcului este de peste 96 de hectare și cuprinde, pe lângă plantațiile ornamentale de arbori și arbuști, o întindere de apă de peste 4 ha, formată dintr-o înșiruire de bălți cu nuferi legate între ele prin mici cascade sau traversate de podețe, adăpost pentru multe specii de păsări de apă, pești, broaște țestoase, un lac cu bărci pentru agrement și o insulă pe care se poate ajunge pe 2 poduri. De asemenea, parcul este dotat cu un amfiteatru pentru spectacole în aer liber, o gradina zoologica , una dintre cele mai vechi grădini zoologice din țară, inaugurată în anul 1906 și câteva restaurante.
Ultima oprire va fi la Mănăstirea Tismana este cel mai vechi așezământ monahal încă în funcțiune din Țara Românească. Mănăstirea Tismana este așezată pe un vârf de stâncă, pe muntele Stârmina, înconjurată de culmi împădurite și stâncoase, lângă gura Peșterii Sfântului Nicodim și de sub ale cărei ziduri izvorăște apa, rostogolindu-se în cascadă, cu o cădere de cca 40 m în râul TismanaTezaurul Mănăstirii Tismana a fost deosebit de mare, dar stricăciunile aduse mănăstirii de veacuri a făcut să se piardă. O parte din obiectele de valoare păstrate se găsesc la Muzeul de Artă al României. Muzeul Mănăstirii are o bogată colecție de picturi murale, icoane vechi pe lemn, obiecte de cult, cărți vechi, veșminte, ușile vechi ale bisericii) și altele.

Tezaurul Bancii Naționale a României a fost ascuns la Mănăstirea Tismana spre sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Încă din luna iulie 1944, guvernatorul Băncii Naționale a României Constantin Angelescu (economist) luase măsuri ca să se transporte și să se depoziteze aurul BNR la Mănăstirea Tismana, datorită contraofensivei sovietice care ajunsese în Basarabia, teritoriu românesc. Mai întâi a fost ascuns în una din pivnițele din subsol. Considerându-se loc nesigur, s-a amenajat un spațiu în Peștera Mănăstirii, în ciuda evenimentelor de după 23 august 1944 când sovieticii instituiseră o supraveghere cruntă asupra întregii țări. În zilele de 14-16 septembrie 1944 acțiunea se terminase în cel mai mare secret, iar în grota a doua au fost depozitate:
PRET: 129 lei/persoana pentru un grupde minim 30 persoane
Locuri VIP – bancheta 2 si 3 din autocar contra cost, 15 lei/persoana. -

Plecare : din parcarea - Finante Publice Pitesti
Pretul include:
- transport clasificat
- insotitor de grup din partea agentiei
Pretul nu include:
- masa de pranz
- alte cheltuieli personale
- asigurare storno si asigurare medicala
Agentia isi rezerva dreptul de a face unele mici schimbari de traseu , care nu afecteaza insa cu nimic pretul si programul turistic.

arrow-down