Travel Agency

Coral Tour Carpat

MANASTIRI DIN OLTENIA - 27 MARTIE 2021

129 LEI
share

Descriere oferta

TRASEU: Pitesti – Slatina – Calui – Craiova – Tismana – Tg. Jiu – Horezu – Rm. Valcea - Pitesti
OBIECTIVE: Manastirea Calui - Casa baniei - Muzeul Oltenuei - sectia etnografica , Catedrala " Sf. Dumitru " ,  Biserica Madona Dudu, Centrul Vechi  si Parcul Romanescu - Craiova - .

Vom pleca din Pitesti spre manastirea Calui, unde va fi prima oprire . Manastirea Calui se afla pe malul Oltetului, in apropiere de Craiova, nu departe de comuna Oboga, comuna renumita pentru ceramica ei populara. Dupa traditie, in acest loc in care a fost intemeiata manastirea, se spune ca Balan, calul lui Mihai Viteazu, a lovit cu copita in pamant si a tasnit apa. In acel loc cei trei bravi capitani ai domnitorului , fratii Buzesti :Preda , Radu si Stroe au ridicat o manastire cu hramul Sf. Nicolae.

De aici ne continuam drumul nostru la Craiova , unde ne vom opri prima data la    .Casa Băniei, monument de arhitectură medievală şi cea mai veche construcţie civilă din Craiova.Din anul 1966, vechiul monument de arhitectură brâncovenească găzduieşte Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei. Ne vom opri si la  Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru” care este cea mai veche biserică din  Craiova,   oraș de reședință al banilor craioveni.  Vom poposi si la  Biserica Madona Dudu , cunoscuta mai ales sub denumirea de “ Catedrala Maicii Domnului  “ fiind una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din orasul Baniei,  multime de crestini calcandu-i periodic pragul, datorita  icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului. Inaite de a ne recrea in  frumosul Parc Romanescu  ( daca nu va inchis de autoritatile locale din cauza pandemiei ) , ne vom opri in Centrtul Vechi al orasului de pe Jiu . Parcul Romanescu este considerat cel mai mare parc natural din estul Europei. Suprafața totală a parcului este de peste 96 de hectare și cuprinde, pe lângă plantațiile ornamentale de arbori și arbuști, o întindere de apă de peste 4 ha, formată dintr-o înșiruire de bălți cu nuferi legate între ele prin mici cascade sau traversate de podețe, adăpost pentru multe specii de păsări de apă, pești, broaște țestoase, un lac cu bărci pentru agrement și o insulă pe care se poate ajunge pe 2 poduri. De asemenea, parcul este dotat cu un amfiteatru pentru spectacole în aer liber, o gradina zoologica , una dintre cele mai vechi grădini zoologice din țară, inaugurată în anul 1906 și câteva restaurante.

Ne luam ramas bun de la Craiova si ne intoarcem acasa , in jurul orei 21:00 .

PRET: 129  lei/persoana pentru un grup de minim 30 persoane

Locuri VIP –  bancheta 2 si 3  din autocar  contra cost, 15 lei/persoana. -

 Plecare : din parcarea - Finante Publice Pitesti

Pretul include:

- transport  clasificat

- insotitor de grup din partea agentiei

Pretul nu include:

  • masa de pranz
  • alte cheltuieli personale
  • asigurare storno si asigurare medicala

Agentia isi rezerva dreptul de a face unele mici schimbari de traseu , care nu afecteaza insa cu nimic pretul si programul turistic.

 

arrow-down