Travel Agency

Coral Tour Carpat

GEOAGIU BAI - SIMERIA – 14 mai 2022 -130 lei/pers

share

Descriere oferta

TRASEU: Pitesti- Rm Valcea - Sibiu – Orastie –  Geoagiu-Bai – Simeria –  Pitesti  

OBIECTIVE: Orastie -   centrul orasului ,  Geoagiu Bai – Complexul Termal Antic - Baile romane si Cascada Clocota , Simeria – Rezervatia Arboretum  – 

 

Ziua 1. Plecare din Pitesti pe ruta Sibiu – Orastie , spre  Geoagiu Bai .

 Ne vom opri in Orastie sa vizitam  centrul orasului unde vom gasi si magazine cu haine din piele si blana, fabricate aici.

Vom ajunge in  statiunea Geoagiu Bai unde vom admira Cascada Clocota , cascada cu apa termala   Căderea de apă are aproximativ 38 – 43 metri înălțime și o lățime de 22 metri. Interesant este faptul că apa Clocotei nu îngheață niciodată, și asta pentru că ea colectează toate cele 16 izvoare termominerale din zonă, dar și un râuleț. Potrivit specialiștilor, apa cascadei este una pură, plată. Tot in Geoagiu  sunt si Baile romane .Băile termale de la Geoagiu au o vechime de circa două milenii, iar în Antichitate, locul era o aşezare luxoasă, destinată celor bogaţi. Numele dacic, Germisara, dovedeşte că dacii cunoşteau proprietăţile izvoarelor termale şi că aşezarea era renumită încă dinainte ca romanii să ocupe teritoriul pe care se afla şi să o transforme într-un centru balnear de lux pentru acea perioadă, aşa cum o arată descoperirile arheologice. 

Lasam in urma statiunea Geoagiu Bai si ne deplasam spre un alt loc la fel de pitoresc

  Vom trece prin Simeria pentru a merge sa ne plimbam prin  Rezervatie dendrologica si peisagera cu valoare de unicat pentru patrimoniul national, Arboretumul Simeria . Parcul  a fost creat la inceputul secolului al XVIII-lea prin amenajarea zavoaielor naturale din lunca Muresului, in stil peisager (englezesc, romantic.

 Dupa ce am admirat frumosul parc din Simeria plecam spre locul final de astazi al  excursiei nostre , acasa la Pitesti. Vom saluta pentru putin timp si Sibiul, oprind in Piata Mare . 

 

TARIF : 13O lei/pers 

               Locuri VIP – bancheta 1 din spatele soferului si  bancheta 2 si 3 din autocar  contra cost, 20 lei/pers.

Pretul include : 

 Transport  cu autocar clasificat

Insotitor de grup 

Pretul nu include : 

Intrarile la obiectivele turistice ; Arboretul    

Masa de pranz 

Alte cheltuieli personale

arrow-down