Travel Agency

Coral Tour Carpat

EFORIE - BALCIK - CAP KALIAKRA - ADAMCLISI - PESTERA SF. ANDREI 27- 29 AUGUST 2021

770 LEI/PERS
share

Descriere oferta

TRASEU: Pitesti – Eforie Nord – Balcik – Dalboka -  Cap Kaliakra – Adamclisi – Manastirea si pestera “Sf Andrei “ -  Pitesti

Obiective : Castelul si  Gradinile Reginei  Maria -  Balcik,  Ferma de midii  - Dalboka , Rezervatia Naturala Cap Kaliakra , Monumentul “Tropaeum Traiani “  - Adamclisi , pestera si manastirea “Sf. Andrei “

Ziua 1. Se va pleca la ora 6:00 din parcarea de la FiNante Publice pe autostrada  A2 pentru a ajunge pe litoralul romanesc in statiunea Eforie Nord . Dupa check-in vom avea timp liber pentru plimbare prin statiune, pentru a face cumparaturi , pentru  a merge la plaja si pentru a servi cina la una din terasele statiunii . Cazare in Eforie Nord la hotel Valul Magic 3* sau similar .

Ziua 2 . Dupa micul dejun ne vom imbarca in autocar pentru a trece frontiera in Bulgaria prin Vama Veche pentru a ajunge in Balcik numit si  “Orasul Alb” . Vom poposi la Castelul de pe malul Marii  Negre  care a fost  reședința  reginei Maria a României, în perioada în care Cadrilaterul a aparținut României.

Castelul, poreclit de regină “ Cuibul Singuratic” este de fapt o vilă mare cu pereți albi și acoperișuri de țiglă roșie străjuite de un minaret, construită anume după planurile și gusturile Reginei Maria, de-a lungul a trei terase, cu o imensa gradina botanica . In gradina puteti vedea cateva plante exotice, cum ar fi: copacul de hartie, ginkgo biloba , metasequoia, crin de nisip, trandafiri si multe alte specii aflate pe cale de disparitie. Una dintre cele mai mari atractii este colectia de cactusi de mari dimensiuni, specii cultivate intr-o zona cu intindere mare si cu deschidere catre soare. Tot aici vom admira capela Stela Maris si Crama castelului de unde putem

degusta si cumpara vinuri deosebite din nuci, stafide sau smochine.

Dupa ce  vom  trece prin bazarul din Balcik pentru a cumpara diverse suveniruri , creme si parfumuri  vom pleca mai departe la Dalboka.  In nordul Cadrilaterului,  într-una din cele mai curate regiuni de pe litoralul Bulgariei,în frumosul golf Kaliakra este situată fermă de scoici Dalboca. Aici se cresc midii ecologice de la Marea Neagra, cunoscute  prin calităţile lor, fiind adevarate delicii gastronomice  .

Capul  Kaliakra este un monument al naturii din Dobrogea bulgărească cuprinzand  o cetate medievală și o rezervație naturala cu legendele frumoase ale locului , cu peisaje de vis, cu delfinii care se joaca in mare atunci cand cerul este senin si este liniste si cu  siragurile de perle pe care le gasim pe tarabele localnicilor .

Peninsula stâncoasă are o lungime de aproximativ 2 km și o înălțime de maxim 60 de metri față de nivelul mării. Este unul dintre obiectivele turistice bulgărești care nu trebuie ratat .

Ne intoarcem in Eforie Nord pentru a ne caza tot la hotelul Valul Magic 3* sau similar

Ziua 3. Dupa micul dejun , ne luam ramas bun de la litoral si mergem sa vizitam Tropaeum Traiani , un monument triumfal roman în Adamclisijudețul Constanța, ridicat în cinstea împăratului roman Traian între anii 106-109 d.Hr. pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor în anul 106 d.Hr. De aici  ne vom reculege la  Peștera si Manastirea Sfântului Andrei care este cunoscută o mănăstire dobrogeană. Manastirea este construită în jurul unei peșteri în care tradiția populară susține că a trăit și a creștinat Sfântul Apostol Andrei.

PRET: 770  lei/pers./ loc in camera dubla

  • 160 lei/pers. supliment camera  single

 Datorita conditiilor impuse de pandemia – COVID -19 , un cazul in care  agentia nu va gasi partaj in camera dubla, se va plati obligatoriu  suplimentul de single   .

NOTA  : Datorita pandemiei  COVID -19  , la momentul  lansarii programului , fiecare tara are regulile proprii de relaxare si din acest motiv pentru turistii care se inscriu in aceasta excursie este obligatoriu vaccinul -  14 zile de la rapel, neexistand  alte  variante..

 Pretul include:

- Transport  cu autocar clasificat

-  Cazare 2 nopti cu mic dejun la hotel Valul Magic  3* in Eforie Nord

-  Insotitor de grup din partea agentiei

Pretul nu include:

  • Intrarea la obiectivele turistice
  • Masa de pranz si cina
  • Alte cheltuieli personale

 

arrow-down