Travel Agency

Coral Tour Carpat

CIRCUIT SAFRANBOLU- AMASYA – ANKARA - ISTANBUL 01 - 10 iulie 2021-465 euro/pers

share

Descriere oferta

Plecari : Pitesti, Bucuresti ( la cerere si din alte orase)

ZIUA 1. Plecare din Piteşti la ora 20.00 ,  in data de  01 IULIE 2021 .

ZIUA 2. După trecerea frontierei bulgare (Kapitan Andreevo), vom opri la magazinul duty free, apoi, după ce traversăm şi frontiera turcă (Kapikule), facem un popas pentru cafea şi mic dejun. Sosire la Istanbul, unde vă propunem o plimbare relaxantă prin centrul istoric sau o sesiune de shopping, pentru toate gusturile, în Marele Bazar, dar şi în numeroasele magazine aflate în zona centrală a oraşului. După amiază, opţional, ne putem înviora cu aerul marin al Bosforului, printr-o binevenită croazieră pe apele verzi albastre ale strâmtorii care desparte Europa de Asia (20 de euro). 

Cazare cu mic dejun la hotel Grand Emin 3 * sau similar in Istanbul.

ZIUA 3. Mic dejun şi plecare spre Safranbolu, oraşul şofranului. După ce ajungem, ne vom familiariza, printr-o plimbare pietonală, cu frumuseţile oraşului aflat în patrimoniul UNESCO. În Safranbolu, aşezare parcă-ncremenită-n timp, trecutul otoman, evocat de scriitori şi memorialişti, trăieşte prin clădirile ridicate acum câteva secole. Locuinţe tip conac, cu arhitectură tradiţională, străzi pavate cu piatră de râu, terase, cafenele şi restaurante de familie ce te îmbie să savurezi bunătăţile locului, bazare tainice, cu uliţe şerpuitoare, în care magazine mici, dar cochete, atrag ochii călătorului, vânzători ambulanţi de îngheţata in gura mare şi pisici tolănite leneşe la umbră. Cazare cu demipensiune in Safranbolu in  H Zalifre 4* sau similar..

ZIUA 4. Mic dejun. Întreaga zi o dedicăm oraşului Safranbolu, dar şi împrejurimilor sale spectaculoase.

Ni se vor dezvălui, pe rând: Casa kaimakamului (guvernatorul oraşului), unde reconstituiri atente ne vor introduce în universul intim al unei familii otomane de vază, Cinci Han, un han tradiţional, clădire monumentală, cu ziduri puternice şi curte interioară, ridicată în secolul al XVII-lea, Bazarul fierarilor, de lângă Moscheea Izzet Paşa, spectaculosul canion săpat de râul ce traversează centrul istoric, 

 urmează Terasa de cristal, îndrăzneaţă pasarelă peste marginea unui defileu cu înălţimi ameţitoare, ce poate fi traversat cu tiroliana, Casa răsturnată şi impozantul apeduct Incekaya, din epoca bizantină şi refăcut în perioada otomană. După amiază, vă propunem o incursiune în lumea satului tradiţional otoman şi vom vizita satul Yoruk Koy, cu străduţe întortochate şi cu a sa casă a spahiului, din secolul XVI.

 Cazare cu demipensiune in Safranbolu   la H Zalifre 4* sau similar.

ZIUA 5. Mic dejun. Timp liber sau vă propunem, opţional (20 de euro), o excursie la Marea Neagră, ale

cărei ape, pe litoralul turcesc, sunt de culoarea turcoazului. Astfel, vom ajunge la oraşul istoric Amasra, asezat la poalele unor munti impunători, cu a sa semeată cetate locuită încă şi situată pe o insulă legată de continent printr-un foarte frumos pod de piatră, de o vechime respectabilă. Oraş străvechi, cu ziduri păstrate din secolul 15, disputat de-a lungul timpului de greci, persani, romani, bizantini, genovezi si turci, astăzi plajele sale atrag nenumărati turisti. Întoarcere la Safranbolu si timp liber în oras. 

Cazare cu demipensiune in Safranbolu  la H Zalifre 4* sau similar.

ZIUA 6.  După servirea micului dejun, ne continuăm excursia si plecăm spre Amasya, asezat pe valea abruptă a râului Yesilirmak si mărginit de pereti de stâncă, unul dintre cele mai frumoase orase anatoliene, al cărui nume, ne spune geograful Strabon, provine de la războinicele amazoane. Fostă capitală a regatului elenistic al Pontului, Amasya are parfumul tuturor epocilor traversate si conservă frumoase monumente, inclusiv poduri din perioada selgiucidă si cea otomană (pe vremea sultanilor, era sediul unui important sangeac). După sosire, propunem o plimbare prin cartierul istoric al orasului, de pe malul drept al râului. Cazare cu demipensiune in Amasya la hotel Armin 3* sau similar. 

ZIUA 7. După servirea micului dejun, vizităm spectaculoasele morminte rupestre ale regilor Pontului (Kralkaya), săpate în peretele muntelui (necesită încălțăminte sport), Medresa Albastră (veche scoală coranică la origine), moscheea sultanului Baiazid al II-lea, admirăm vechile case otomane (printre care se detaliează conacul Hazeranlar, trnsformat în muzeu), cu farmec neștirbit de curgerea vremii, iar cine se simte în formă poate urca până la fortăreata Amasya. Timp liber . Cazare cu demipensiune in Amasya la hotel Armin 3* sau similar.

ZIUA 8. ) Mic dejun si plecare spre Ankara. Pe drum, ne vom opri să vizităm impozantele ruine ale vechii capitale a hititilor, Hattusas, cu celebrele Poarta Leilor si Poarta Sfinxului, foarte bine conservate, în ciuda timpului trecut (aproape 3.500 de ani, epoca bronzului). Hititii, popor indoeuropean, contemporani cu Egiptul faraonic si edificatori ai unei civilizatii fascinante, au fost primii care au fondat un regat ce a înglobat aproape tot teritoriul anatolian, lăsând în urmă bogate vestigii ce pot fi admirate la Hattusas. Înainte de a ne continua drumul spre Ankara, facem o scurtă oprire la Yazilikaya, ca să admirăm spectaculosul si uriasul basorelief ce reprezintă o procesiune a zeilor hititi. Sosire la Ankara . 

Cazare cu demipensiune in Ankara la hotel Turist 3 * sau similar.

ZIUA 9.  Mic dejun si plecare spre Istanbul. Timp liber pentru cumpărături. Sugerăm o escapadă la Forum Mall, unul dintre cele mai bine garnisite centre comerciale din Istanbul. Cazare cu mic dejun la hotel Grand Emin 3* sau similar in Istanbul.  

ZIUA 10. Mic dejun. Plecare spre tara.

 

TARIF : 465 euro /pers.            AVANS: 200 euro. 

  • 599 euro/pers. camera psingle
  • 410 euro/pers. loc in tripla

Locuri VIP : bancheta 2 si 3 din autocar, contra cost, 20 euro/pers

Pretul include :

- transport cu autocar clasificat

- 1 noapte autocar

 -3  nopti  cazare cu demipensiune Safranbolu, H Zalifre 4* sau similar, conform clasificarii normelor locale

- 2 nopti cazare cu demipensiune Amasya, H Armin 3* sau similar, conform clasificarii normelor locale

- 2 nopti cazare cu mic dejun Istanbul, H Grand Emin 3* sau similar conform clasificarii normelor 

locale 

- 1 noapte cazare cu demipensiune Ankara, H Turist 3* sau similar conform clasificarii normelor locale

- insotitor de grup din partea agentiei

- ghid din partea agentiei

Pretul nu include :

GHIZII LOCALI 30 DE EURO

Intrarile la obiectivele turistice

Masa de pranz 

Asigurare medicala si asigurare storno (recomandate )

Optionale :- Croaziera pe Bosfor in Istanbul – 20  euro/pers

 - Excursie la Marea Neagra in orasul istoric AMASRA -  20 euro/pers.

Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si pot suferi modificari; 

Pretul este calculat pentru un grup de minim 35 de persoane . In conditiile in care nu se intruneste numarul minim de platitori, agentia isi rezerva dreptul de a majora pretul sau de a anula excursia.

Programul poate suferi modificari în funcție de evenimente sociale, vreme, etc.;

Plecarea din parcarea de la Finante Publice  Pitesti 

NOTA :

-Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore) , fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

-In cazul in care autoritatile nu permit turistilor iesirea din tara sau accesul in tarile de pe traseu, agentia nu are niciun fel de obligatie, iar costul excursiei nu se ramburseaza.

-Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard ! In mod frecvent sunt prezentate camera superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard  , va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel  se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor  detalii. 

-Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi : razboaie, cutremure, greve , fenomene naturale si meteo deosebite ,pandemii,etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.

-Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO , valabila pentru situatii deosebite , demonstrate cu  acte doveditoarre, cum ar fi : imbolnaviri , deces, furtul/ distrugerea pasaportului / cartii de identittate.

-Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti  cu pasaport individual sau carte de identitate Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta va avea declaratie notariala de la  celalalt parinte, cu acordul acestuia, sau va avea hotararea de divort definitiva prin care i-a fost incredintat minorul sau certificatul de deces. In  situatia in care nu calatoreste cu parintii , ci cu insotit de un alt adult , acesta trebuie sa posede in afara declaratiei sau procurei notariale data de ambii parinti si cazier judiciar. Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul ; www.politiadefrontiera.ro

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus.

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs CORAL TOUR. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.

arrow-down