Travel Agency

Coral Tour Carpat

CIRCUIT OOHRID - SKOPJE - SOFIA 11-15 AUGUST 2021 - REDUCERE 20 EURO PE PERIOADA 01 APRILIE - 01 MAI 2021 , PENTRU AVANS 50 %

share

Descriere oferta

Plecari : Pitesti, Bucuresti ( la cerere si din alte orase )
Ziua 1. Plecare din Piteşti la ora 4.00, pe traseul Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Plevna-Sofia-Skopje. Ajunşi în capitala Bulgariei, vom vizita somptuoasa catedrală Alexandru Nevsky, mândria bulgarilor, ridicată în stil neobizantin între anii 1904-1912, decorată la interior cu marmură italiană. Apoi, vom admira Biserica Boyana, una dintre capodoperele artei sacre bizantine, ale cărei fresce, prin frumuseţea lor, taie respiraţia vizitatorului. Pe pereţii interiori ai bisericii, care este obiectiv sub patronaj UNESCO, sunt pictate 240 de portrete, în 89 de scene din istoria biblică, dar şi din cea a Bulgariei medievale. Frescele datează din anii 1250-1260 şi sunt extrem de bine păstrate. Plecare spre Skopje, prin oraşul bulgar Kyustendil, şi cazare în capitala Macedoniei. Cazare H Panoramika 4* sau similar in Skopje, cu mic dejun.
Ziua 2. Mic dejun şi plecare spre Ohrid, oraş istoric, veche capitală a ţarilor bulgari la cumpăna veacurilor X şi XI, supranumit cândva şi „Ierusalimul Balcanilor”, ridicat pe malul frumosului lac Ohrid. Şoseaua trece prin Tetovo şi Gostivar, traversând munţii semeţi ai Macedoniei. După cazare, timp liber pentru shopping sau plajă la lacul Ohrid.
Cazare H Belvedere 4* cu mic dejun sau similar in Ohrid.
Ziua 3. După micul dejun, vom pleca să explorăm Ohrid, fosta capitală a ţarului bulgar Samuel, leagăn al artei şi culturii slavone. La pas pe străzile înguste şi pietruite, cu aspect medieval, ale oraşului, vizităm vechea biserică Sfânta Sofia, ce adăposteşte fresce din secolul XII, impunătoarea fortăreaţă a ţarului Samuel, Mănăstirea Sfântul Clement şi Biserica Sfântul Ioan Kaneo cu superbe picturi murale. Apoi ne îmbarcăm în autocar şi plecăm spre Mănăstirea Sfântul Naum, construită în secolul X de către Sfântul Naum, discipol al sfinţilor Chiril şi Metodiu, supranumiţi şi „Apostolii slavilor”. Este situată la câţiva kilometri de Ohrid, în apropierea graniţei cu Albania. Frumoasa mănăstire, în care se află fresce de o rară frumuseţe din secolul XVI, pictate de maeştri greci, străjuieşte întinderile de apă ale lacului Ohrid de la înălţimea abruptă a unei stânci. Vechile chilii ale călugărilor au fost transformate în camere de hotel, iar în vecinătate se află şi o frumoasă plajă. Cazare cu mic dejun H Belvedere 4* sau similar in Ohrid.

Ziua 4. Mic dejun şi plecare spre Sofia. În drum, vom face o scurtă oprire în centrul istoric al oraşului Skopje, capitala Macedoniei, pentru a admira podul otoman de piatră (Kamen Most) de pe râul Vardar, Bulevardul Macedonia, Piaţa Macedonia, statuia lui Alexandru Macedon. Apoi trecem pe lângă Kale sau fortăreaţa Skopje. După care, pornim mai departe spre Sofia. Cazare în capitala Bulgariei, apoi, în funcţie de ora sosirii, timp liber pe principala arteră pietonală a Sofiei, Bulevardul Vitoşa, mărginită de numeroase magazine atractive.
Cazare in Sofia , hotel 2 / 3 * cu mic dejun.
Ziua 5. Mic dejun şi întoarcere spre casă, pe traseul Plevna-Ruse-Giurgiu-Bucureşti
TARIF : 280 euro /pers. AVANS: 100 euro.

Locuri VIP : bancheta 2 si 3 din autocar, contra cost, 20 euro/pers
Pretul include:
- 4 nopti cazare cu mic dejun, conform normelor locale (1 noapte cazare cu mic dejun H Panoramika 4* Skopje, 2 nopti cazare cu mic dejun H Belvedere 4* Ohrid, 1 noapte cazare cu mic dejun Sofia).
- Insotitor de grup din partea agentiei
- Ghid autorizat
- Transport cu autocar clasificat
- Taxe parcari si autostrazi
Pretul nu include:
- Ghizi locali 10 euro/persoana
- Intrarile la obiectivele turistice
- Masa de pranz si cina
- Asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandate)
- Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si pot suferi modificari;
- Plecare: parcarea de la Finante Publice Pitesti
NOTA :
-Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore) , fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.
-In cazul in care autoritatile nu permit turistilor iesirea din tara sau accesul in tarile de pe traseu, agentia nu are niciun fel de obligatie, iar costul excursiei nu se ramburseaza.
-Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard ! In mod frecvent sunt prezentate camera superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard , va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.
-Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi : razboaie, cutremure, greve , fenomene naturale si meteo deosebite ,pandemii, etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.
-Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO , valabila pentru situatii deosebite , demonstrate cu acte doveditoarre, cum ar fi : imbolnaviri , deces, furtul/ distrugerea pasaportului / cartii de identittate.

-Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti cu pasaport individual sau carte de identitate Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta va avea declaratie notariala de la celalalt parinte, cu acordul acestuia, sau va avea hotararea de divort definitiva prin care i-a fost incredintat minorul sau certificatul de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii , ci cu insotit de un alt adult , acesta trebuie sa posede in afara declaratiei sau procurei notariale data de ambii parinti si cazier judiciar. Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul ; www.politiadefrontiera.ro
In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat.
In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs CORAL TOUR. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.

arrow-down