Travel Agency

Coral Tour Carpat

Circuit Istanbul 07-11.04.2021

199 euro
share

Descriere oferta

Program zilnic:

ZIUA 1. Plecare spre Istanbul, in data de 07.04.2021 ora 19.30.

ZIUA 2. După trecerea frontierei bulgare (Kapitan Andreevo), vom opri, pentru scurt timp, la magazinul duty free, apoi, după ce traversăm şi frontiera turcă (Kapikule), facem un popas pentru cafea şi mic dejun. Sosire la Istanbul şi deplasare, cu tramvaiul, la Palatul Dolmabahce, supranumit Versailles-ul otoman, reşedinţa ultimilor şase sultani, simbolul decadenţei Sublimei Porţi. După vizitarea somptuosului şi opulentului palat, îndeplinim formalităţile de cazare şi ne putem bucura de timp liber. Opţional, sugerăm o minunată croazieră privată pe apele Bosforului (15 euro), ca să admirăm priveliştea splendidă oferită de clădirile(fortificaţii impozante, moschei-dintre care se detaşează moscheea Camlica, care poate adăposti 63.000 de persoane simultan, palate şi alte edificii istorice importante) şi peisajele de pe ambele maluri ale strâmtorii ce leagă Marea Neagră cu Marea Marmara. Cazare

ZIUA 3. Micul dejun. Începem vizitarea obiectivelor care fac gloria turistică a Istanbulului: catedrala Sfânta Sofia, palatul Topkapi, faimoasa resedinţă a sultanilor otomani până la 1856, Hipodromul cu cele trei coloane ale sale, Moscheea Albastră, una dintre cele mai frumoase şi mai mari din lumea islamică, şi cisterna subterană Serefiye, fost rezervor de apă al Constantinopolului, de dimensiuni respectabile, construit de împăratul Teodosius al II-lea în prima jumătate a secolului al V-lea. După amiază, vă propunem să explorăm partea europeană cosmopolită a Istanbulului (cine nu doreste are timp liber), peste podul Galata, vechiul cartier Pera, astăzi Beyoglu, unde, în timpurile otomane, se găseau ambasadele ţărilor occidentale şi cele mai luxoase hoteluri, restaurante, magazine, precum şi clădiri construite în stilurile arhitecturale la modă în Europa dintre veacurile XIX şi XX, frecventate de vizitatorii europeni. Descoperim Piaţa Taksim, tramvaiul nostalgic, asemănător cu cel din San Francisco, Bulevardul Istiklal sau Grande Rue de Pera, cum se numea, până la proclamarea Republicii Turcia, cel mai de „fiţe” bulevard din acele timpuri, catedrala Sfîntul Francisc de Asissi, numeroase magazine cu brand-uri renumite, adevărat paradis al amatorilor de shopping, şi Turnul Galata, cu vedere asupra Istanbulului istoric şi a Cornului de Aur, golful natural care separă partea europeană a marelui oraş în două.

ZIUA 4. După micul dejun, timp liber sau se poate face, opţional (40 de euro), o excursie pe pitoreasca insulă Buyuk Ada, cu masă şi plimbare cu maşina electrică, incluse. Insula, cu vegetaţie exotică, climă blândă, grădini frumoase, vile luxoase în stil victorian, de secol 19, felurite magazine şi restaurante pitoreşti, şi unde circulă doar vehicule electrice şi biciclete, face parte dintr-un mic arhipelag, cu nouă insule, denumit Insulele Prinţilor, din apropierea Istanbulului, un loc încărcat de istorie, unde, în vremea când împăraţii creştini stăpâneau Constantinopolul, erau deportaţi membrii răzvrătiţi ai familiei imperiale. Preţul include transportul cu vaporul până la insulă şi înapoi, plimbarea cu vehiculul electric, masa la restaurant şi ghidul local. După amiază, shopping în multitudinea de magazine din centrul istoric şi în Marele Bazar

ZIUA 5. Mic dejun şi plecare spre casă, nu înainte de a face o scurtă oprire la Moscheea Selimiye din Edirne, oraşul care a fost a doua capitală a Imperiului Otoman. Moscheea, în patrimoniu UNESCO, este supranumită a celor 999 de ferestre şi are o vechime de aproape 450 de ani. Iar tunelurile din apropiere, foste pasaje de trecere, adăpostesc astăzi un cochet bazar. Ajungem la Piteşti în jurul orei 23.00, în funcţie de trafic şi de formalităţile vamale.

Locuri VIP autocar banchetele 2 si 3 -15 euro/pers.

 Pachetul include:

-transport cu autocar clasificat pentru transport international;

-ghid insotitor din partea agentiei;

-3 nopti cazare cu mic dejun hotel de 3*.

Pretul nu include:

-intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale conform programului.Preturile la obiectivele turistice sunt cu caracter  informativ,pot suferi unele modificari..

-ghidul local (se achita obligatoriu in agentie)-15 euro/pers. si include si cartela de tramvai pentru deplasarea la obiectivele turistice din program.

-asigurare travel (medicala+storno);

-locuri preferentiale in autocar

arrow-down