Travel Agency

Coral Tour Carpat

CALATORIE IN ARDEALUL DE RASARIT 19-21 IUNIE 2021

799 LEI /PERS.
share

Descriere oferta

ZIUA 1. Întâlnirea cu grupul la ora 05.00 şi plecare din Piteşti la ora 05.30, spre Feldioara, ca să admirăm semeaţa cetate a cavalerilor teutoni din localitate, puternică fortăreaţă construită în secolul al XIII-lea. Recent repusă în circuitul turistic, în urma unor renovări de amploare, cetatea atrage privirile a numeroşi vizitatori, în interiorul masivelor ziduri de apărare fiind amenajat şi un muzeu care îi introduce pe turişti în epoca viforoşilor cavaleri teutoni. Părăsim Feldioara şi şoseaua ne poartă spre Racoş, unde vom pătrunde într-un ţinut parcă uitat de timp şi de civilizaţie, ca să vizităm adevărate bijuterii sălbatice ale naturii, şlefuite din vremuri imemoriale, mai bine spus lecţii de gelogie pe viu: lacul de smarald, vulcanul stins şi coloanele de bazalt. După escapada geologică, vom face o scurtă oprire la biserica fortificată de la Homorod, valoros monument istoric, din secolul XIII, cu mărturii artistice de excepţie, foarte bine păstrate: altarul baroc, fresce, amvonul şi tribunele de lemn decorate cu picturi. Apoi, urmează tot o bijuterie arhitectonică, şi anume castelul familiei Kalnoky, din satul covăsnean Micloşoara, o frumoasă reşedinţă nobiliară ridicată în secolul al XVI-lea, în stil renascentist târziu, servind iniţial drept conac de vânătoare. De-a lungul timpului, elegantul castel a fost extins de către conţii Kalnoky şi reamenajat în stilurile baroc şi neoclasic. Plecare spre Sfântu Gheorghe. Recomandăm pentru toată lumea, la plecarea din Piteşti, un pacheţel consistent de sandvişuri
Cazare cu cina la hotel Sugaskert 3* in Sf. Gheorghe sau similar

ZIUA 2. După ce servim micul dejun, plecăm la Miercurea Ciuc, unde vom vizita Castelul Miko, construit în secolul XVII şi renovat de curând, ce adăposteşte un valoros muzeu al civilizaţiei secuieşti, cu reconstituiri de viaţă cotidiană din diferite epoci. Urmează catedrala franciscană din Şumuleu Ciuc, unde ne vom reculege câteva momente la picioarele statuii făcătoare de minuni a Sfintei Fecioare. Apoi, continuăm spre Odorheiu Secuiesc, frumos oraş aşezat pe Târnava Mare, unde vom face o plimbare prin cochetul centru istoric, străjuit de clădiri reprezentative, precum catedrala franciscană, biserica reformată, liceul romano-catolic sau sediul primăriei (fostă reşedinţă a comitatului Odorhei). Ne îmbarcăm în autocar şi pornim mai departe, ca să vizităm biserica fortificată secuiască de la Dârjiu, ce păstrează excepţionale picturi murale de curând restaurate (ciclul Sfântului Ladislau). Ca o curiozitate, localnicii încă păstrează apetisantele produse tradiţionale de porc în turnurile fortificaţiei. Întoarcere la Sfântu Gheorghe, cină tradiţională secuiască (şuncă, gulaş, sarmale, pâine proaspătă cu cartofi, gogoşi, etc) .
Cazare cu cina traditionala la hotel Sugaskert 3* in Sf. Gheorghe sau similar
ZIUA 3. Mic dejun. Plecare spre Târgu Secuiesc, al doilea oraş, ca mărime, al judeţului Covasna, după Sfântu Gheorghe, unde vom vizita centrul istoric, ce are o formă ovală, faimos pentru „curţile” sale, o caracteristică urbană specifică doar acestui oraş (străduţe înfundate, cu acces uşor în piaţa centrală, ce dau o formă aparte centrului istoric, ca nişte raze de soare). Se remarcă, la vechile case, balcoanele din fier forjat, de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Tot în centrul vechi se găsesc biserica reformată, din secolul XVIII, Primăria, ridicată la 1907, şi Muzeul Breslelor, amenajat în vechea primărie. Printre colecţiile muzeului se remarcă cele aproape 200 de păpuşi, îmbrăcate în porturi populare din majoritatea ţinuturilor ardelene, de o mare valoare etnografică. Continuăm spre biserica fortificată secuiască din Ghelinţa, închinată Sfântului Emeric, ce a fost construită în secolul al XIV-lea. Sfântul lăcaş păstrează fresce gotice de o bogaţie artistică remarcabilă, reprezentând patimile Mântuitorului Iisus Hristos, Judecata de Apoi sau legenda regelui Ladislau. De asemenea, atrage atenţia plafonul casetat în stil renascentist şi decorat cu motive heraldice şi florale. La întorcere, vom face o scurtă oprire la muzeul etnografic “Pal Haszmann” din comuna Cernat, un muzeu extrem de interesant prin varietatea colecţiilor sale, de la istorie, meşteşuguri, mobilier, viaţă cotidiană rurală şi urbană, ceramică, broderii, ţesături, ustensile, artă plastică până la maşini agricole. Plecare spre Piteşti, cu o scurtă oprire , in functie de timp , in centrul vechi al Brasovului.
Pret : 799 lei ,loc in camera dubla pentru un numar de 30 persoane- autocar
- 850 lei – loc in camera dubla pentru un numar de 18 persoane microbuz
- 200 lei supliment single
Locuri VIP – bancheta 2 si 3 din autocar contra cost, 40 lei/persoana.
Plata: minim 150 lei /persoana, restul de plata cu 30 zile inainte de plecare
Plecare : din parcarea - Finante Publice Pitesti

Pretul include:
- transport clasificat cu autocar/microbuz
- cazare 2 nopti cu demipensiune la hotel 3* in Sf. Gheorghe
- insotitor de grup din partea agentiei
Pretul nu include:
- intrarile la obiectivele turistice
masa de pranz
alte cheltuieli personale
asigurare storno si asigurare medicala
NOTA :
● Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore ) , fara a afecta insa structura serviciilor,
● Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard ! In mod frecvent sunt prezentate camera superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard , va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.
● Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi : razboaie, cutremure, greve , fenomene naturale si meteo deosebite ,etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.
● Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO , valabila pentru situatii deosebite , demonstrate cu acte doveditoarre, cum ar fi : imbolnaviri , deces, furtul/ distrugerea pasaportului / cartii de identitate.

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs CORAL TOUR. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.

  •                 In cazul in care nu se realizeaza numarul de persoane ( 30-35 ), excursia se va efectua cu mijloc de transport de 20-23 de locuri ,iar pretul se recalculeaza.

 

arrow-down