Travel Agency

Coral Tour Carpat

UNGARIA ÎN STIL BAROC Perioada : 14.09 – 18.09.2022 Tarif: 220 euro/pers

share

Descriere oferta

ZIUA 1 – 14.09 .2022-Plecare din Piteşti, spre Budapesta, la ora 22.00. 

Ziua 2 - 15.09.2022- La sosirea în capitala Ungariei, vom face un tur panoramic al oraşului, pe principalele bulevarde centrale, cu opriri la Piaţa Eroilor, amenajată între anii 1896 şi 1906, cu ocazia sărbătorilor Mileniului, la Basilica Sfântul Ştefan, catedrala Budapestei, inaugurată de către împăratul Franz Josef la 1906, adevărată bijuterie de artă neorenascentistă, la impresionanta clădire a Parlamentului maghiar, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, şi la Citadelă, construită în 1851 la ordinul lui Franz Josef, pentru întemniţarea revoluţionarilor maghiari de la 1848, unde ni se oferă o spectaculoasă panoramă asupra capitalei maghiare şi a faimoaselor sale poduri peste Dunăre. După formalităţile de cazare, revenim în centrul Budapestei, pentru o plimbare pe dealul Castelului Buda, ca să admirăm eleganta Biserică Matyas, martor împietrit al furtunoase istorii a Budapestei, şi frumosul bastion al Pescarilor, monument emblematic al capitalei maghiare. Seara, sugerăm o croazieră cu cină, pe Dunăre, pentru a vedea cât de frumos sunt luminate clădirile simbol ale oraşului. La cina de pe vapor, delicioasele sarmale tradiţionale şi gustosul gulaş vor fi stropite cu faimosul vin de Tokaj.

Cazare cu mic dejun la hotelul Budapest 3* sau similar

ZIUA 3. 16.09.2022- După servirea micului dejun, întreaga zi o dedicăm unor simboluri puternice ale barocului ungar, castelul Godollo şi oraşul istoric Eger. Fostul castel regal de la Godollo a fost ridicat, la jumătatea secolului al XVIII-lea, de către contele Antal Grassalkovich, prieten apropiat al Mariei Terezia şi unul dintre marii seniori maghiari. După anul 1841, când s-a stins linia masculină a familiei puternicilor conţi, castelul îşi schimbă stăpânii de mai multe ori, devenind, în 1867, proprietate a statului maghiar, care îl oferă în dar cuplului imperial şi regal Franz Josef şi Elisabeta, Sissi, cum este mult mai cunoscută Elisabeta, a dezvoltat o afecţiune aparte pentru castel şi frumosul său domeniu, unde suverana îşi formase o adevărată curte, unde regulile de fier ale etichetei habsburgice nu se aplicau.

 Vechea reşedinţă princiară, considerată a fi cel mai important castel baroc al Ungariei, are şapte aripi, iar apartamentele sale au fost restaurate cu mare grijă, respectându-se, întocmai, trecutul. După vizitarea castelului, ne îmbarcăm în autocar şi pornim spre Eger, unul dintre cele mai frumoase oraşe maghiare şi simbol al patriotismului ungar, unde barocul ne zâmbeşte seducător la fiecare pas. Eger, situat la adăpostul pantelor blânde ale munţilor Bukk şi Matra, cu un climat favorabil viţei de vie, a fost cea mai nordică posesiune a Imperiului Otoman în Europa, martor al acelor timpuri fiind un minaret foarte bine conservat, pe care turiştii se grăbesc să-l fotografieze. Oraşul, una din perlele barocului maghiar, este străjuit de o impozantă fortăreaţă medievală, astăzi un muzeu foarte interesant, cu tuneluri subterane, unde, acum aproape 500 de ani, eroicul căpitan Istvan Dobo a s-a opus turcilor într-o luptă epică, la care au participat şi femeile oraşului. Vom admira, la pas, după vizitarea cetăţii, Basilica Eger, construită la 1836, Lyceum, una dintre cele mai vechi şcoli din Ungaria, din secolul XVIII, Palatul Arhiepiscopal, devenit muzeu în care sunt expuse magnifice exponate ecleziastice, precum potire, picturi valoroase şi veşminte vechi de secole, Casa Comitatului, Biserica Minoriţilor, un frumos exemplu de artă barocă, în care se găseşte, deasupra altarului, un superb tablou reprezentând pe Sfânta Fecioară şi Sfântul Anton de Padova, Biserica Franciscană, construită din resturile unei moschei, şi Palatul Marelui Prepozit, de asemenea, încântătoare realizări ale barocului maghiar. Timp liber şi întoarcere la Budapesta. Cazare cu mic dejun la hotel Budapest 3* sau similar.

ZIUA 4. 17.09.2022- Mic dejun, apoi program liber în Budapesta. Sugerăm excursie opţională de-a lungul marelui cot al Dunării, până la Esztergom, trecând prin orăşelele istorice Szentendre şi Vişegrad. Szentendre, adevărat muzeu în aer liber, aşezare cosmopolită, locuită, la mijlocul anilor 1700, de unguri, sârbi, greci şi dalmaţi, cu aerul său romantic, dat de casele şi bisericile în stil baroc, dar şi de îngustele străduţe pitoreşti, a devenit, de la sfârşitul secolului XIX, un refugiu boem al artiştilor budapestani, plecaţi din vuietul şi agitaţia metropolei. Urmează Vişegrad, fostă capitală a regatului ungar şi reşedinţă de vară a lui Matei Corvin, una dintre cele mai populare figuri ale istoriei maghiare, orăşel vegheat de impunătoarele ruine ale fortăreţei cu acelaşi nume. În bătrâna cetate, care a adăpostit, pentru o perioadă de timp, coroana şi bijuteriile regale, s-au adunat, la 1335, regii Ungariei, Boemiei şi Poloniei, pentru a se alia împotriva Austriei. La Vişegrad, ne vom delecta cu un spectacol militar medieval (lupte cu săbii grele şi buzdugane, dar şi tras cu arcul), oferit de un grup de profesionişti ai reconstituirilor istorice, apoi vom savura un meniu medieval, la un restaurant din apropiere. La Esztergom, fost oraş ecleziastic, capitala bisericii catolice ungare şi sediul arhiepiscopului primat, locul unde a fost încoronat primul rege al Ungariei, Ştefan I, sanctificat după moartea sa, vom vizita impunătoarea catedrală Sfântul Adalbert, de unde se admiră panorama Dunării, acolo fluviul fiind graniţă între Ungaria şi Slovacia.

Întoarcere la Budapesta şi cazare cu mic dejun la Hotel Budapest 3* sau similar. 

ZIUA 5. 18.09.2022 - Mic dejun şi întoarcerea în ţară. Sosire la Piteşti între orele 20.00 şi 21.00, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

TARIF :  220 euro /pers.loc in dubla, la un numar de 30 pers.

      -           90 euro/pers. supliment camera single

Plata se face in moneda euro . 

      -       Pentru un numar intre 20 si 25  pers. , se plateste un supliment de 20 euro/pers 

Locuri VIP : bancheta 2 si 3 din autocar, contra cost, 20 euro/pers

Pretul include :

- transport cu autocar clasificat

-3  nopti  cazare cu mic dejun la hotel Budapest 3* sau similar, conform clasificarii normelor locale

- reprezentant  agentiei

- ghid din partea agentiei

Pretul nu include :

Intrarile la obiectivele turistice

Masa de pranz 

Asigurare medicala si asigurare storno (recomandate )

Optional :- excursiile optionale : Croaziera pe dunare cu cina 

  • Cina cu petrecere la Crama Borkatakomba
  • In ziua a patra , sugeram excursie optionala  de-a lungul Marelui  Cot al Dunarii pana  la Esztergom – spectacol milotar medieval cu meniu medieval
  • Detalii pentru excursiile optionale cat si achitarea lor se face in agentie .
  • Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si pot suferi modificari; 
arrow-down