Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.


ALSACIA ȘI MINUNATELE SALE PIEȚE DE CRĂCIUN

PERIOADA : 27.11.2023 - 04.12.2023


Va invitam sa va bucurati, impreuna cu noi, de farmecul celor mai frumoase piete de Craciun din Europa. Un tur plin de feerie, timp de sapte zile , in care istoria, arta si traditiile oraselor strabatute se vor comprima in amintiri de neuitat: Viena, Linz, Colmar, Riquewihr, Basel,Munchen, Melk si Bratislava .

Ziua 1. - 27.11.2023. Plecare din Pitești in cursul serii

Ziua2. - 28.11.2023. Ajunși în capitala Austriei, vom vizita fastuosul castel Schonbrunn, reședința de vară, cu începere din secolul XVIII, a împăraților din Casa de Habsburg, apoi vom face un tur panoramic pe Bulevardul Ring, cea mai faimoasă stradă vieneză, ca să admirăm edificiile simbol ale orașului: Ministerul de Război, Observatorul astronomic Urania, Opera, Hotelul Imperial, Parlamentul, statuia Mariei Tereza și cele două muzee în oglindă, Primăria Nouă, Universitatea, Burgtheater. Timp liber pentru vizită la piața de Crăciun, shopping pe Mariahilfer strasse sau plimbări individuale. Cazare cu mic dejun in Viena, hotel Kyriad Vienna Altmannsdorf 3 *

Ziua 3. - 29.11.2023 Viena-Ringsheim

Mic dejun. În drum spre Germania, vom face o scurtă oprire la Linz, unul dintre cele mai dinamice și mai mari orașe austriece, ale cărui clădiri se oglindesc în apele Dunării. În orașul unde a fost profesor marele astronom și matematician Johannes Kepler, vom admira Hauptplatz (Piața Mare), Piața de Crăciun, vechea catedrală barocă Sfântul Ignațiu, cu interiorul bogat împodobit, Castelul Linz (exterior) și frumoasa clădirea a parlamentului regional, Landhaus. Sosire și cazare la Ringsheim, un pitoresc orășel german de lângă granița cu Franța.

Cazare cu mic dejun in Ringsheim, hotel Sleep and Dream Ringsheim 3 *

Ziua 4. – 30.11.2023 -Ringsheim-Colmar-Ringsheim După ce servim micul dejun, ne îmbarcăm în autocar și plecăm spre Colmar, capitala regiunii alsaciene cu același nume, în Evul Mediu orașul fiind renumit pentru breslele sale meșteșugărești, foarte influente, bogate și puternice, acestea lăsând moștenire adevărate bijuterii arhitecturale, care stârnesc încântarea vizitatorului. De asemenea, punct important pe drumul vinurilor alsaciene și, nu în ultimul rând, locul unde se organizează una din cele mai frumoase piețe de Crăciun din Europa, iar din Franța, cu siguranță cea mai frumoasă. Centrul istoric al orașului s-a păstrat minunat, așa că vom avea ocazia să admirăm, alături de ghidul local, Casa Capetelor, cea mai celebră casă din Colmar, grandioasa biserică a Dominicanilor, elegantul edificiu gotic închinat Sfântului Martin, Boîte a mouche sau Casa muștei, cea mai mică casă din Colmar, Muzeul Bartholdi, Casa Pfister, Vechea Vamă și Mica Veneție, adică fostele cartiere ale măcelarilor, tăbăcarilor, barcagiilor și pescarilor, împreună cu Piața Acoperită, de pe malul râului Loch. Timp liber în oraș, apoi ne îndreptăm spre Riquewihr, la câțiva kilometri de Colmar, probabil cel mai frumos sat alsacian, micuț și încântător, neprețuit giuvaer arhitectural, muzeu în aer liber, unde ne vom plimba pe străduțele sale medievale, ca să vizităm Piața de Crăciun, casele ridicate între secolele XVI-XVIII, castelul ducilor de Wurtemberg, vechiul ghetou, Piața celor trei biserici și Turnul hoților, fost loc de detenție și sediu la justiției senioriale. Timp liber pentru suveniruri și întoarcere la Ringsheim pentru cazare.

Cazare cu mic dejun in Ringsheim, hotel Sleep and Dream Ringsheim 3 *

Ziua 5. – 01.12.2023 - Ringsheim-Basel-Ringsheim

Mic dejun. Timp liber în orășelul german sau excursie opțională (35 de euro) în Elveția, la Basel, vechi și important oraș istoric, al treilea ca mărime al țării, situat pe malurile Rinului, cu cea mai veche universitate din Țara Cantoanelor, unde vom admira Poarta Spalen, vestigiu al vechilor fortificații, Fântâna lui Holbein, Piața de pește, decorată cu o frumoasă fântână, clădirea Primăriei, construită în secolul XVI, cu eleganta sa fațadă colorată în ocru, Marktplatz sau vechea piață centrală, Piața de Crăciun, Rheinsprung, pitorească străduță mărginită de frumoase case ridicate între secolele XV-XVIII, catedrala orașului, vast edificiu construit din gresie roșie adusă din Munții Vosgi, Piața Barfusser, locul cel mai animat din Basel. Timp liber pentru cumpărături și vizite individuale. Întoarcere la Rosenheim pentru cazare. Cazare cu mic dejun in Ringsheim, hotel Sleep and Dream Ringsheim 3 *

Ziua 5. – 02.12.2023- Ringsheim-Munchen

După ce servim micul dejun, plecăm spre Munchen, pentru a vizita Palatul Nymphenburg, reședința de vară a regilor Bavariei, un foarte frumos castel construit în stil baroc. Apoi, ne îndreptăm spre centrul istoric al Munchen-ului, în Marienplatz, unde se găsește Piața de Crăciun. Timp liber pentru cumpărături sau vizite individuale. Cazare cu mic dejun in Munchen , hotel Ibis Styles Munchen Perlach 3 *

Ziua 6. – 03.12.2023 Munchen (Rosenheim)-Bratislava Mic dejun și plecare spre Bratislava. În drum, vom opri ca să vizităm Abația Melk, capodoperă a barocului austriac (prima jumătate a secolului XVIII), ce veghează apele Dunării, în defileul Wachau, de la înălțimea unui pinten stâncos. Ajunși la Bratislava, capitala Slovaciei, vom merge în centrul istoric al orașului, ca să ne bucurăm de farmecul și animația pieței de Crăciun. Cazare cu mic dejun in Bratislava, hotel Lindner 4*

Ziua 7. – 04.12.2023 - Bratislava-Pitești

După micul dejun, întoarcere spre țară, pe traseul Budapesta-Nădlac-Arad- Deva-Sibiu-Râmnicu Vâlcea. Sosire în cursul serii , în funcție de trafic și formalitățile vamale

TARIF :699 euro /pers.loc in camera dubla, la un grup de minim 25 de turisti.

799 euro/pers. loc in camera dubla, la un grup de minim 20 de turisti.

Aceasta conditie este acceptata de turistii inscrisi in excursie, automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice

280 euro/pers. supliment camera single

Rezervarea ferma se face cu un avans de 250 euro/pers. pana la 01 septembrie 2023

Diferenta cu 45 de zile inainte de plecare

Plata se face in moneda euro . Avansul este nerambursabil in cazul constituirii grupului !!!

Locuri VIP : bancheta 1 din autocar si bancheta 2 si 3 din autocar, contra cost, 25 euro/pers

Pretul include :

- transport cu autocar clasificat

-6 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3/4 * conform clasificarii normelor locale

astfel : - 1 noapte - Vienna – hotel Kyriad Vienna Altmannsdorf 3* sau similar

- 3 nopti – Ringsheim - hotel Sleep and Dream Ringsheim 3 *sau similar.

- 1 noapte – Munchen - hotel Ibis Styles Munchen Perlach 3 * sau similar

- 1 noapte – Bratislava - hotel Lindner 4 * sau similar

- ghid din partea agentiei


Pretul nu include :

Intrarile la obiectivele turistice

Masa de pranz si cina

Ghizi locali – 35 euro/pers

City taxes – 20 euro/pers.

Optional : 35 euro -excursie la Basel - Elvetia .

Asigurare medicala si asigurare storno (recomandate )

Daca inscrierea intervine cu 45 zile inaintea plecarii , pachetul truristic se vaachita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata , Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula Rezervarea cu penalizarea tour operatorului partener.

NOTA : In cazul in care nu mai puteti participa la excursie, din diferite motive, sumele platite , NU SE RETURNEAZA , NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII , dar se accepta un inlocuitor ( cu 10 zile calendaristice inainte de plecare )

Conditii de anulare - conform contractului de prestari servicii.

IMPORTANT !! Va reamintim ca incheierea unei ASIGURARI STORNO de calatorie poate coperi pierderille financiare cauzate de anulare , inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV 2, contracarand efectul penalizarilor aplicate .

Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie fianciara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2, este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei ( cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrtictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimetare de igiena si contrtol a statrii de sanatate, formalitati vamale ).

-Documentele necesare calatoriei : carte de identitate sau pasaport

valabil;

-Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii

actiunii, schimbari de ore) , fara a afecta insa structura serviciilor,

efectuandu-l astfel in totalitate.

-Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard ! In mod frecvent sunt prezentate camere superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard , va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.

-Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi : razboaie, cutremure, greve , fenomene naturale si meteo deosebite ,etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.-Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO , valabila pentru situatii deosebite , demonstrate cu acte doveditoarre, cum ar fi : imbolnaviri , deces, furtul/ distrugerea pasaportului / cartii de identittate.

-Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti cu pasaport individual sau carte de identitate Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta va avea declaratie notariala de la celalalt parinte, cu acordul acestuia, sau va avea hotararea de divort definitiva prin care i-a fost incredintat minorul sau certificatul de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii , ci cu insotit de un alt adult , acesta trebuie sa posede in afara declaratiei sau procurei notariale data de ambii parinti si cazier judiciar.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul ;

www.politiadefrontiera.ro

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata.

Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs CORAL TOUR. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.

Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru : camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune , in functie de insrierile existente sau ulterioare un partaj .

In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single , in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.

Agentia nu este raspunzatoare pentru furtul bagajelor, a actelor de identitate sau a obiectelor personale; In cazul in care aceste situatii nedorite apar , turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;

Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa; Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor ,incepand cu bancheta a doua;

Nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia ,cat si informarile de calatorie privind ora si punctul de intalnire vor fi furnizate cu cel mai tarziu 3 zile inaintea plecarii . In situatia in care turistul are cerinte speciale , cum ar fi :- camera alaturata cu anumita persoana ; - camera la un anumit etaj ; - camera cu balcon ; -meniu special , acestea vor fi cu titlu de solicitare catre prestator dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului ;

Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali .Prezentul document constituie anexa la Contractul de prestari servicii.


Cap Kaliakra– Balcik-Nessebar -Varna
07-10.09.2023 REDUCERE 15 euro/pers pana in data de 30.06.2023 CUN UN AVANS DE 100 EURO/PERS


Traseu: Pitesti –Bucuresti- Varna Veche- Balcik-Nessebar-Varna-Ruse -Pitesti

Obiective: Cap Kaliakra, Castelul Reginei Maria Balcik, Gradina Botanica Balcik,Nessebar,Varna.

Ziua 1: Plecare din Pitesti aprox ora 05:00 din parcarea de la Finante spre Nessebar cu o scurta oprire la Cap Kaliakra si apoi la resedinta de vara a Reginei Maria, “Cuibul Linistit”, mai exact, fermecatorul castel din Balcik unde vom face o degustare de vinuri si vom admira impresionantii cascutusi emblematici pentru Gradina Botanica si frumoasa gradina cu trandafiri . Dupa ce ajungem la hotel, facem check-in-ul si mergem sa descoperim frumusetea orasului vechi Nessebar.

Ziua 2: Micul dejun, timp liber

Ziua 3: Micul dejun, timp liber sau optional pentru un grup de minim 17 persoane , cost 20 euro/pers, va propunem o excusie la Burgas unde ne vom putea bucura de Centrul Vechi,Parcul Gradina Marii sau chiar de o sesiune de shopping într-unul din centrele comerciale din Burgas.

Ziua 4: Mic dejun, se pleaca spre Pitesti,iar in drumul nostru vom face o scurta oprire in fermecatorul oras Varna unde vom avea si timp liber pentru a servi masa de pranz.

PRET 245 euro /pers.

Supliment camera single 95 euro

Locuri VIP – bancheta 2 si 3 din autocar contra cost 25 euro/persoana.

Pretul include:

- 3 nopti cazare la Hotel 3*/4* in Nessebar cu mic dejun

- Transport autocar

- Insotitor grup din partea agentiei

Tariful nu include:

-masa de pranz si cina

- intrarea la obiectivele turistice

- alte cheltuieli personale

Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si pot suferi modificari;

NOTA : In cazul in care nu mai puteti participa la excursie, din diferite motive, sumele platite , NU SE RETURNEAZA , NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII , dar se accepta un inlocuitor ( cu 10 zile calendaristice inainte de plecare )


-Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore) , fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

-Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard ! In mod frecvent sunt prezentate camera superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard , va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.

-Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi : razboaie, cutremure, greve , fenomene naturale si meteo deosebite ,etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.

-Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO , valabila pentru situatii deosebite , demonstrate cu acte doveditoarre, cum ar fi : imbolnaviri , deces, furtul/ distrugerea pasaportului / cartii de identittate.

-Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii, fiecare turist avand rezervat locul, indiferent de localitatea unde se imbarca . Numarul de inscriere nu coincide intotdeauna cu numarul locului in autocar.

-Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti cu pasaport individual sau carte de identitate Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta va avea declaratie notariala de la celalalt parinte, cu acordul acestuia, sau va avea hotararea de divort definitiva prin care i-a fost incredintat minorul sau certificatul de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii , ci cu insotit de un alt adult , acesta trebuie sa posede in afara declaratiei sau procurei notariale data de ambii parinti si cazier judiciar. Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul ; www.politiadefrontiera.ro


PELERINAJ GRECIA
EVIA-EGINA-SF.NECTARIE

PERIOADA 13.11.2023 - 19.11.2023


Traseu : Pitesti – Giurgiu- Salonic- Paralia – Larisa - Volos – Insula Evia – Prokopie -

Atena - Port Pireus – Insula Eghina cu fery-boat (dus-intors) –Atena - Nea Makri - Paralia - Pitesti

OBIECTIVE : Salonic , Paralia , Valea Tempi - Manastirea Sf. Paraschevi, Manastirea Kato - Xenia, Insula Evia , Manastirea Ioan Rusul, Manastirea Sf. David, Atena,Insula Eghina - Manastirea Sf. Nectarie si Sf. Ecaterina , Manastirea Sf. Efrem cel Nou.

Plecarea este din Pitesti in seara de 13. 11. 2023 Se traverseaza Bulgaria pe timp de noapte si se ajunge pe data de 14.11.2013 , in cursul diminetii in Salonic – Grecia.

Ziua 1: 14.11.2023- Tur pietonal in Salonic. Se viziteaza: Biserica Sf. Dimitrie (cu moastele sfantului ) Arcul lui Galerius , Rotonda – Biserica Sf. Gheorghe , Biserica Sf. Sofia, Turnul Alb, plimbare pe faleza Marii Egee. Se pleaca spre Paralia pentru cazare Timp liber pentru cumparaturi. Cazare Paralia – cazare hotel 3* cu mic dejun

Ziua 2: 15.11.2023 - Mic dejun, Se trece prin Valea Tempi, se viziteaza manastirea Sf. Paraschevi (vindecatoare pentru bolile de ochi). Se merge prin Larisa spre Volos,pentru a se vizita manastirea Kato – Xenia (adaposteste Braul Maicii Domnului). O legenda ortodoxa ne spune ca este bine sa avem la noi niste panglica pe care sa o lasam la racla cu Braul Maicii Domnului si in schimb sa luam de acolo o bucatica care deja a stat la racla . Braul Maicii

Domnului este vindicator de diverse boli ,printre care cancer si sterilitate . Drumul se contina spre insula Evia pentru cazare. Cazare in Evia – zona Loutra Edipson , hotel 3 /4* cu mic dejun .

Ziua 3: 16.11.2023- Mic dejun. Se merge prin satul Rovies la Manastirea Sf. David.

Plecare spre localitatea Procopi, pentru a vizita manastirea Sf. Ioan Rusul (cu moastele sfantului). Se merge spre Atena pentru cazare si cina. Cazare in Atena – hotel 3 /4* cu mic dejun

Ziua 4: 17.11.2023 - Mic dejun. Se pleaca spre portul Pireus – si se trece cu fery- boat in insula Egina , la Manastirea Sf. Nectarie – ( moastele Sf. Nectarie ) si Manastirea Sf Ecaterina , unde se afla si icoana Sf. Agati – protectoarea femeilor care au probleme cu sanii.

Ne intoarcem in Atena . Timp liber pentru cina si plimbare.Cazare cu mic dejun in Atena – hotel 3/4 *

Ziua 5: 18.11.2023 - Mic dejun. . In drum spre Paralia ne vom opri in Nea Makri unde se va vizita manastirea Sf. Efrem cel Nou (moastele Sf. Efrem cel Nou).

Se pleaca spre Paralia. Timp liber pentru cumparaturi. Cazare in Paralia, hotel 3 * cu mic dejun.

Ziua 6:19.11. 2023 -Mic dejun. Plecare spre Pitesti , unde se va ajunge in cursul serii, in functie de formalitatile vamale.


TARIF : 395 euro/pers.

Supliment camera single : 150 euro/pers.

Locuri VIP : bancheta 2 si 3 din autocar, contra cost, 25 euro/pers.

Plata se face in moneda euro.

Grup minim : 35 de persoane

Pretul este calculat pentru un grup de minim 35 de persoane .Pentru un numar de 30 de platitori, agentia isi rezerva dreptul de a majora pretul cu 35 euro/pers. sau de a anula excursia

Pretul include:

- transport cu autocar clasificat

- 5 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3/4 * in Grecia

- insotitor grup din partea agentiei

- Fery – boat Atena – Eghina si retur

Pretul nu include:

- City taxes - 18 euro/pers – se achita in agentie

- asigurare medicala si asigurare storno ( recomandate )

- intrarile la obiectivele turistice

- Conditiin de plata : Avans 100 euro/pers la inscriere pana la 01 august 2023 .

Avansul este nereturnabil in cazul constituirii grupului . Diferenta cu 30 zile inanite de plecare .

Locurile din autocar se vor repartiza in functie de plata avansului

Daca inscrierea intervine cu 45 zile inaintea plecarii , pachetul truristic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata , Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

NOTA : In cazul in care nu mai puteti participa la excursie, din diferite motive, sumele platite , NU SE RETURNEAZA , NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII , dar se accepta un inlocuitor ( cu 10 zile calendaristice inainte de plecare )


Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

FASCINATIA INSTANBULULUI - TRADITIE SI MODERNITATE ,
VECHI PALATE PRINCIARE , SHOPPING , CROAZIERE PE BOSFOR 24.07 - 28.07.2023


ZIUA 1 (24.07.2023). Plecare din Piteşti la ora 20.00

ZIUA 2. 25.07.2023. După trecerea frontierei bulgare (Kapitan Andreevo), scurtă oprire la duty free, apoi trecem frontiera turcă (Kapikule). Popas pentru cafea şi mic dejun şi pornim spre Istanbul. După sosirea în metropola de pe Bosfor, până la momentul cazării, vom face o scurtă truoprire la un magazin de dulciuri tradiționale, condimente, ceaiuri și cosmetice naturiste. După preluarea camerelor, timp liber pentru plimbări și cumpărături, inclusiv în Marele Bazar sau în Bazarul Egiptean. Cazare la hotel Alpinn Due sau similar.

ZIUA 3. 26.07.2023. După servirea micului dejun, alături de ghidul local, vom lua Istanbulul la pas și cu tramvaiul (o călătorie cu tramvaiul costă doar 10 lire), pentru a vedea vechi cartiere ale orașului, adevărate giuvaere ascunse, cosmopolite, cu parfum de epoci apuse, în care, la fiecare pas, vizitatorul este întâmpinat de clădiri viu colorate, palate, mici restaurante de familie, cafenele și magazine vintage. Astfel, după ce vom coborâ din tramvai și vom face câțiva pași, vom admira Palatul Tekfur Saray, o aripă, impecabil restaurată, a reședinței imperiale bizantine Blacherne, apoi, pe jos, mergem spre cartierele Fener și Balat, unde vom admira impunătoarea catedrală a Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, frumoasa biserică Sfântul Ștefan, palatul lui Dimitrie Cantemir cu muzeul cafelei și pitoreștile clădiri colorate. După ce vom savura o cafera turcească sau un ceai, ne vom întoarce spre hotel cu tramvaiul. Timp liber pentru cumpărături. Seara, sugerăm o croazieră de noapte pe Bosfor (50 de euro), timp de trei ore, cu spectacol folcloric, celebrele dansuri din buric și alte dansuri tradiționale, muzică antrenantă, numere spectaculoase susținute de cuțitari georgieni, practic, o petrecere în toată regula, cu băuturi la discreție, aperitive, fel principal de mâncare și desert. Cazare la hotel Alpinn Due sau similar .

ZIUA 4. 27.07.2023. După servirea micului dejun, vă propunem, contra cost (25 de euro), o excursie inedită în frumoasa și cocheta stațiune Șile, amplasată într-un decor spectaculos la malul Mării Negre, pentru a ne bucura, toată ziua, de soare, plajă și valuri. Dar și de o masă de pescărească, shopping, plimbări și o vizită, cine dorește, la impozantul castel Șile. Stațiunea, situată la o oră și jumătate de mers de Istanbul, este preferată pentru plajă de către locuitorii marelui oraș. Întoarcere la Istanbul. Cazare la hotel Alpinn Due sau similar

ZIUA 5. 28.07.2023. Mic dejun şi plecare spre casă. Sosire la Piteşti în cursul serii, în funcţie de trafic şi formalităţile de frontieră

TARIF : 249 euro/pers.

Supliment camera single: 100 euro/pers.

Reducere 15 euro/pers. cu inscriere pana la 01 mai , cu avans de 80 euro/pers.

Locuri VIP : bancheta 2 si 3 din autocar, contra cost, 15 euro/pers

Plata se face in moneda euro.

Grup minim : 30 de persoane

Pretul este calculat pentru un grup de minim 30 de persoane . In conditiile in care nu se intruneste numarul minim de platitori, agentia isi rezerva dreptul de a majora pretul sau de a anula excursia

Pretul include:

- transport cu autocar clasificat

- 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3 * Alpinn Due in Istanbul sau similar

- ghid din partea agentiei

-taxe parcari si taxe autostrazi

Pretul nu include:

- asigurare medicala si asigurare storno ( recomandate )

- intrarile la obiectivele turistice

- ghizi locali- 20 euro/persoana se achita in agentie inainte de plecare.

- preturile la excursiile optionale :

- calatorie cu tramvaiul 10 lire

-50 de euro, croazieră de seara pe Bosfor, ca să admirăm frumuseţile naturale şi

clădirile de pe ambele maluri ale faimoasei strâmtori pentru un grup de min 20

pers.

- 25 de euro , o excursie la statiunea Sile pentru un grup de min 20 pers..

- 30 de euro , o excursie la noua moschee Camlica de unde se poate admira

Istanbulul noaptea (pentru un grup de min 20 pers.).

Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si pot suferi

modificari;

Conditiin de plata : Avans 100 euro/pers la inscriere pana la 15 iunie 2023

Avansul este nereturnabil in cazul constituirii grupului .

Diferenta cu 30 zile inanite de plecare .

Locurile din autocar se vor repartiza in functiede plata avansului

Daca inscrierea intervine cu 45 zile inaintea plecarii , pachetul truristic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata , Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

NOTA : In cazul in care nu mai puteti participa la excursie, din diferite motive, sumele platite , NU SE RETURNEAZA , NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII , dar se accepta un inlocuitor ( cu 10 zile calendaristice inainte de plecare )

Conditii de anulare - conform contractului de prestari servicii.

IMPORTANT !! Va reamintim ca incheierea unei ASIGURARI STORNO de calatorie poate coperi pierderille financiare cauzate de anulare , inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV 2, contracarand efectul penalizarilor aplicate . Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie fianciara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei. Avand in vedere epidemia SARS-COV 2, este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei ( cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrtictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimetare de igiena si contrtol a statrii de sanatate, formalitati vamale ).

-Documentele necesare calatoriei : carte de identitate sau pasaport valabil;

-Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore) , fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

-Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard ! In mod frecvent sunt prezentate camere superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard , va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.

-Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi : razboaie, cutremure, greve , fenomene naturale si meteo deosebite ,etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.-Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO , valabila pentru situatii deosebite , demonstrate cu acte doveditoarre, cum ar fi : imbolnaviri , deces, furtul/ distrugerea pasaportului / cartii de identittate.

-Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti cu pasaport individual sau carte de identitate Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta va avea declaratie notariala de la celalalt parinte, cu acordul acestui a, sau va avea hotararea de divort definitiva prin care i-a fost incredintat minorul sau certificatul de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii , ci cu insotit de un alt adult , acesta trebuie sa posede in afara declaratiei sau procurei notariale data de ambii parinti si cazier judiciar.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul ; www.politiadefrontiera.ro

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata.

Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs CORAL TOUR. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.

Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru : camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune , in functie de insrierile existente sau ulterioare un partaj .In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single , in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.

Agentia nu este raspunzatoare pentru furtul bagajelor, a actelor de identitate sau a obiectelor personale; In cazul in care aceste situatii nedorite apar , turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;

Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa; Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor ,incepand cu bancheta a doua ;

Nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia ,cat si informarile de calatorie privind ora si punctul de intalnire vor fi furnizate cu cel mai tarziu 3 zile inaintea plecarii .

In situatia in care turistul are cerinte speciale , cum ar fi :- camera alaturata cu anumita persoana ; - camera la un anumit etaj ; - camera cu balcon ; -meniu special , acestea vor fi cu titlu de solicitare catre prestator dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului ;

Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali .

Prezentul document constituie anexa la Contractul de prestari servicii.


Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

EXPEDITIE IN NORDUL TURCIEI

TRABZON SI MANASTIREA SUMELA

18.09.2023 - 27.09.2023

REDUCERE 35 EURO/PERS PANA LA 15.06.2023


18.09.2023 Plecare din Pitești spre Sakarya.

Ziua 1. - 19.09.2023. După traversarea Bulgariei și trecerea frontierei la Kapitan Andreevo- Kapikule, intrăm în Edirne, primul mare oraș cu care ne întâmpină Turcia, unde oprim pentru a vizita frumosul complex imperial al sultanului Baiazid al II-lea, ce adăpostea o școală de medicină, un spital de psihiatrie și un azil, faimoase în epoca otomană, astăzi transformate într-un interesant muzeu al sănătății. Apoi, timp liber în zona pietonală, pentru servirea mesei sau plimbare. Cazare în Sakarya, la hotelul ales, apoi o plimbare reconfortantă în cochetul și animatul centru istoric al orașului.

Cazare cu mic dejun in Sakarya , Bonvie Hotel hotel 3* sau similar

ZIUA 2.- 20.09.2023. După servirea micului dejun, ne continuăm excursia și plecăm spre

Amasya, așezat pe valea abruptă a râului Yeșilirmak și mărginit de pereți de stâncă, unul dintre cele mai frumoase orașe anatoliene, al cărui nume, ne spune geograful Strabon, cel mai celebru localnic, provine de la războinicele amazoane. Aici, Ataturk, părintele republicii turce, a conceput și a emis faimoasa Circulară de la Amasya, care a reprezentat semnalul începerii Războiului de independență, în 1919. Fostă capitală a regatului elenistic al Pontului, Amasya are parfumul tuturor epocilor istorice traversate și conservă frumoase monumente (pe vremea sultanilor, era sediul unui important sangeac, unde prinții moștenitori învățau arta guvernării). După cazare, timp liber. Vă propunem o plimbare pietonală în partea istorică a orașului, și, mai ales, pe cheiul râului, pentru a admira spectaculoasele morminte ale regilor Pontului și fortăreața Amasya (exterior), podul roman, busturile celor mai faimoși sultani otomani, precum și bătrânele conace otomane, cu farmec neștirbit de curgerea vremii (noaptea, luminile conacelor, dar și ale altor edificii, oferă un spectacol încântător). Cazare cu mic dejun in Amasya, hotel Armin 3 * sau similar

ZIUA 3. 21.09.2023 . Mic dejun și plecare spre Trabzon, pe șoseaua ce urmează coasta Mării Negre, cu opriri pentru a vizita Capul Iason, numit astfel după eroul care a condus faimoasa expediție a argonauților, cu frumoasa biserică Sfântul Nicolae, un loc romantic, de o frumusețe tulburătoare, avântat cu îndrăzneală în mare, parcă desprins din legendele vechilor greci, apoi muzeul de istorie din Giresun, oraș-stațiune supranumit perla Mării Negre, muzeu amenajat într-o fostă biserică ortodoxă, biserica Gogora, cu hramul Sfântul Nicolae. Urmează Tirebolu, unde vom admira (exterior), vechea cetate Tripoli, fondată acum mai bine de două milenii și jumătate, cu ziduri uimitor de bine păstrate.

Cazare cu mic dejun in Trabzon, Usta Park Hotel 3* sau similar.

ZIUA 4. 22.09.2023 . Mic dejun. Întreaga zi o vom petrece în Trabzon, cel mai mare oraș de pe coasta turcească a Mării Negre, fostă capitală a imperiului grecesc de Trapezunt, stat cu o existență de peste 250 de ani, în anul 1461 fiind cucerit de otomani. Orașul este menționat, ca un centru important și înfloritor, de către generalul și istoricul atenian Xenofon în Anabasis, celebra sa scriere. Totodată, aici s-a născut sultanul Suleyman Magnificul, cel mai puternic conducător al Imperiului Otoman. Cu autocarul și pe jos, vom admira ruinele vechii cetăți, fosta catedrală imperială Sfânta Sofia, acum moschee, care ne va încânta prin decorațiunile exterioare sculptate în piatră, dar și prin frescele, reprezentând mari teme ale iconografiei ortodoxe, care impresionează încă prin vitalitatea lor extraordinară, frumoasa moschee Gulbahar Hatun, ridicată în secolul al XVI-lea, precum și elegantul conac al lui Ataturk. Timp liber în centrul orașului.

Cazare cu mic dejun in Trabzon,Usta Park Hotel 3* sau similar .

ZIUA 5 -23.09.2023. Mic dejun și timp liber la dispoziție sau, opțional (55 de euro), vă

propunem o excursie la faimoasa mănăstire Sumela, ce a fost părăsită după 1923, acum fiind restaurată admirabil de către autorități. Sfântul lăcaș, adevărat cuib de vulturi, înălțat pe culmile sălbatice și păduroase ale munților Pontici, a fost ctitorit, la sfârșitul secolului al IV- lea de către doi frați, călugări, din Atena, Barnaba și Sofronie, devenind cea mai importantă mănăstire din regiunea pontică, timp de peste 1.500 de ani, fiind renumită în toată lumea ortodoxă, beneficiind de protecție și privilegii inclusiv din partea sultanilor. După abandonarea lăcașului, ale cărui superbe picturi murale în culori atât de vii impresionează vizitatorul, călugării de aici au fondat, în Grecia, la poalele Olimpului, o mănăstire cu același nume. Accesul la mănăstire, de la un punct anume, se face cu microbuze locale.

Ne continuăm drumul tot mai mult în inima munților Pontici, traversând pasul Zigana, pentru a ajunge la Terasa de sticlă Torul, de la înălțimea căreia ni se oferă o priveliște care taie respirația. Pauză pentru servirea mesei de prânz. Întoarcere la Trabzon și timp liber în oraș. Cazare cu mic dejun in Trabzon, Usta Park Hotel 3* sau similar.

ZIUA 6 . 24.09.2023. Mic dejun și plecare spre Sivas, un mare oraș, vestit încă din

Antichitate, când se numea Sebasteia, dar și prin superbele edificii rămase moștenire de la turcii selgiucizi, cum ar fi medresele (școli de teologie coranică) Buruciye, Șifaiye sau Cifte Minareli. Sivas ocupă, de asemenea, un loc de seamă în istoria fondării republicii, prin desfășurarea unui congres, în 1919, la care s-au luat decizii vitale pentru evoluția Războiului de independență, desfășurat între 1919 și 1922. Timp liber pentru plimbări, vizite individuale sau shopping. Cazare cu mic dejun in Sivas, Behram Pasa Hotel 3 * sau similar.

ZIUA 7 .25.09.2023 Mic dejun. Ne deplasăm spre Ankara, capitala Turciei. În drumulnostru, vom face o oprire pentru a vizita spectaculosul sit antic hittit de la Alacahoyuk, celebru prin Poarta Sfinxului. Cazare în Ankara și apoi timp liber.

Cazare cu mic dejun in Ankara , Turist Hotel 3* sau similar

ZIUA 8-26.09.2023 După servirea micului dejun, plecare spre Istanbul, unde, după ce ne vom caza, vom dispune de timp liber pentru shopping, plimbări sau vizite individuale. La cerere, se poate organiza o croazieră by night (50 de euro), pe Bosfor, cu cină festivă (mâncare și băutură la discreție) spectacol muzical, dansuri tradiționale și discotecă.

Cazare cu mic dejun in Istanbul, Grad Emin , hotel 3* sau similar

ZIUA 9-27.09.2023. Mic dejun și plecare spre țară dupa amiaza. Sosire la Pitești, în funcție de trafic și formalitățile vamale, după miezul nopții

TARIF : 799 euro/pers. Loc in camera dubla

-735 euro/pers. loc in tripla

Reducere : 35 euro/pers. pana la 15 iunie 2023 cu avans 200 euro/pers

320 euro/pers. supliment camera single.

Locuri VIP : bancheta 2 si 3 din autocar, contra cost, 20 euro/pers.

Plata se face in moneda euro.

Grup minim : 30 de persoane

Pretul este calculat pentru un grup de minim 30 de persoane .Pentru un numar de 25 de platitori, agentia isi rezerva dreptul de a majora pretul cu 40 euro/pers. sau de a anula excursia

Pretul include:

- transport cu autocar clasificat

Cazare cu mic dejun 8 nopti , astfel :

- 1 noapte cazare cu mic dejun la hotel 3 * in Sakarya

-1 noapte cazare cu mic dejun la hotel 3 * in Amasya

- 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3 * in Trabzon

-1 noapte cazare cu mic dejun la hotel 3 * in Sivas

- 1 noapte cazare cu mic dejun la hotel 3 * Ankara

- 1 noapte cazare cu mic dejun la hotel 3 * Istanbul

- ghid din partea agentiei

-taxe parcari si taxe autostrazi


Pretul nu include:

- asigurare medicala si asigurare storno ( recomandate )

- intrarile la obiectivele turistice

- ghid local- 50 euro/pers se achita in agentie inainte de plecare- .

- preturile la excursiile optionale :la cerere, se poate organiza o croazieră by night (50 de euro), pe Bosfor, cu cină festivă (mâncare și băutură la discreție) spectacol muzical, dansuri tradiționale și discotecă.

Manastirea Sumela – 55 euro/pers. - include si microbuze locale

Conditii de plata : Avans 200 euro/pers la inscriere.

Avansul este nereturnabil in cazul constituirii grupului .

● Diferenta cu 30 zile inanite de plecare .

● Locurile din autocar se vor repartuza in functiede plata avansului

Daca inscrierea intervine cu 45 zile inaintea plecarii , pachetul truristic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata , Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

NOTA : In cazul in care nu mai puteti participa la excursie, din diferite motive, sumele platite , NU SE RETURNEAZA , NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII , dar se accepta un inlocuitor ( cu 10 zile calendaristice inainte de plecare )

IMPORTANT !! Va reamintim ca incheierea unei ASIGURARI STORNO de calatorie poate coperi pierderille financiare cauzate de anulare , inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV 2, contracarand efectul penalizarilor aplicate

. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie fianciara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2, este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei ( cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrtictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimetare de igiena si contrtol a statrii de sanatate, formalitati

vamale ).

-Documentele necesare calatoriei : carte de identitate sau pasaport valabil;

-Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore) , fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

-Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard ! In mod frecvent sunt prezentate camere superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard , va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.

-Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi : razboaie, cutremure, greve , fenomene naturale si meteo deosebite ,etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.

-Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO , valabila pentru situatii deosebite , demonstrate cu acte doveditoarre, cum ar fi : imbolnaviri , deces, furtul/ distrugerea pasaportului / cartii de identittate.

-Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti cu pasaport individual sau carte de identitate Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta va avea declaratie notariala de la celalalt parinte, cu acordul acestuia, sau va avea hotararea de divort definitiva prin care i-a fost incredintat minorul sau certificatul de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii , ci cu insotit de un alt adult , acesta trebuie sa posede in afara declaratiei sau procurei notariale data de ambii parinti si cazier judiciar.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul ; www.politiadefrontiera.ro

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau

fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de

comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata.

Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs CORAL

TOUR. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.

Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru : camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune , in functie de insrierile existente sau ulterioare un partaj .

In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single , in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.

Agentia nu este raspunzatoare pentru furtul bagajelor, a actelor de identitate sau a obietelor personale;

In cazul in care aceste situatii nedorite apar , turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;

Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;

Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor ,incepand cu bancheta a doua ;

Nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia ,cat si informarile de calatorie privind ora si punctul de intalnire vor fi furnizate cu cel mai tarziu 3 zile inaintea plecarii .

In situatia in care turistul are cerinte speciale , cum ar fi :- camera alaturata cu anumita persoana - camera la un anumit etaj ; - camera cu balcon ; -meniu special , acestea vor fi cu titlu de solicitare catre prestator dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului ;

Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali .

Prezentul document constituie anexa la Contractul de prestari servicii.

Agentia isi rezerva dreptul de a face unele mici schimbari de traseu si cazari, care nu afecteaza insa cu nimic pretul si programul turistic.

Detalii si rezervari : 0741698796 /office@coraltourcarpat.ro/


Bootstrap Image Preview

SERBIA - MUNTENEGRU - CROATIA
FARMECUL ADRIATICII: EXCURSIE la DUBROVNIK SI PLAJA LA BUDVA
PERIOADA : 21.08 - 26.08.2023


Serbia-Muntenegru-Croatia. Va invitam sa descoperiti farmecul Adriaticii, prin cele trei nestemate ale sale: Dubrovnik, Kotor si Budva, unde plajele si apa turcoaz se intrepatrund cu istoria bogata si cosmopolita a acestor orase, atat de influentate de arta si cultura italiana. Dar si alte atractii pe masura:Novi Pazar, cu vechi biserici si moschei, adevarata bucatica rupta din Orient, Nis, locul unde s-a nascut imparatul Constatin cel Mare, Canionul Tara, cel mai adanc din Europa

Obiective : Nis : Turnul Craniilor, Piata Regele milan, Cetatea Nis, Novi Pazar: Biserica Sfuntii Apostoli Petru si Pavel, Zidurile fortaaretei si Moscheea Altun -Alem Budva Biserica Sveti Trojstva ( Sfanta Treime), Biserica Ivan (Sfântul Ioan), Sveti Bogorodica (Sfânta Maria din Punta) și Sveti Sava (Sfântul Sava). Podgorica, Kotor, Dubrovnic : Poarta Pile , Fântâna lui Onofrio, Mănăstirea franciscană, cu a sa farmacie, Palatul Sponza, Coloana lui Roland, Loggia, vechiul port, Catedrala Sfântul Blasie, Palatul Rectorilor , Catedrala Înălțării și Catedrala Sfântul Ignațiu de Loyola.

Belgrad .

TARIF :395 euro /pers.loc in camera dubla, la un grup de minim 30 de turisti.

Pentru un numar intre 20 si 25 turisti , se plateste un supliment de 50 euro/pers

Rezervarea ferma se face cu un avans de 150 euro pana la 01 mai 2023 Diferenta cu minim 30 de zile inainte de plecare 150 euro/pers. supliment camera single

Plata se face in moneda euro .

Locuri VIP : bancheta 1 din autocar si bancheta 2 si 3 din autocar, contra cost, 25 euro/pers

Pretul include :

- transport cu autocar clasificat

- 5 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3 * conform clasificarii normelor locale

astfel :

- 1 noapte Nis – hotel Aloha 3* sau similar

- 3 nopti Podgorica la hotel Philia 3 *sau similar.

- 1 noapte Belgrad la hotel Balasevic 3* sau similar

- ghid din partea agentiei

Pretul nu include :

Intrarile la obiectivele turistice

Masa de pranz si cina

Optional : 60 euro -excursie la Dubrovnic ( include si ghidul local din Dubrovnic )

Optional :daca se doreste o seară tradițională muntenegreană, cu folclor și bucătărie locale.

City taxes : 2,5 euro/noapte/pers. in Belgrad – se achita in autocar

Asigurare medicala si asigurare storno (recomandate )

Daca inscrierea intervine cu 45 zile inaintea plecarii , pachetul truristic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata , Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula Rezervarea cu penalizarea Tour operatorului partener.

NOTA : In cazul in care nu mai puteti participa la excursie, din diferite motive, sumele platite , NU SE RETURNEAZA , NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII , dar se accepta un inlocuitor ( cu 10 zile calendaristice inainte de plecare )

Conditii de anulare - conform contractului de prestari servicii.

Program detaliat :

Ziua 1- 22.08.2023 Ne îmbarcăm in Pitești și ne îndreptăm spre Calafat, prin Slatina. Traversăm Dunărea peste podul dintre Calafat și Vidin, apoi continuăm drumul spre Niș (anticul Naissus, locul unde s-a născut împăratul Constantin cel Mare), unde ajungem în jurul prânzului (între orele 12 și 13). Prima oprire o vom face la Turnul Craniilor, un monument ridicat în memoria luptătorilor sârbi care s-au jertfit pentru libertate, după care vom vizita Piața Regele Milan și, peste râul Nișava, Cetatea Niș, aceasta fiind un remarcabil exemplu, bine conservat, de arhitectură militară otomană, cu intrare prin Poarta Stambol.

Cazare cu mic dejun la hotel Aloha 3* in Niș sau similar.

Ziua 2 - 23.08.2023. După micul dejun, vom porni spre Muntenegru, cu o scurtă oprire la Novi Pazar, oraș cu o istorie bogată, centrul cultural și istoric al bosniacilor din Serbia, unde vom putea admira Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel (una dintre cele mai vechi din Balcani, cu temelii ce datează încă din veacul al IV-lea d.Hr.), zidurile fortăreței și Moscheea Altun-Alem, veche de peste 500 de ani. Plecare spre Muntenegru și cazare în zona Podgorica Cazare cu mic dejun la hotel Philia 3* in Podgorica sau similar.

Ziua 3 – 24.08.2023. Mic dejun și plecare spre Budva. Întreaga zi o dedicăm acestui minunat oraș, adevărată perlă a Muntenegrului la Marea Adriatică. Budva, sau Budua, cum se numea pe timpul stăpânirii venețiene, principalul oraș turistic al țării, a fost înființat de coloniști greci în secolul al IV-lea î.Hr. Riviera Budva, cu o lungime de peste 20 de kilometri, de la Trsteno la Buljarica, este scăldată de apele limpezi ale Adriaticii și cuprinde 17 plaje.

Orașul se mândrește cu centrul istoric, ce are o puternică amprentă italiană, și cu impunătoarele sale ziduri, ridicate tot de către venețieni. Dar și cu biserici vechi, influențate de arhitectura apuseană, datând unele chiar din secolul al XII-lea, cu fresce ce constituie adevărate capodopere ale iconografiei creștine, cum ar fi Sveti Trojstva (Sfînta Treime, ce adăpostește, în ciuda dimensiunilor relativ modeste ale construcției, picturi de o uluitoare bogăție artistică), Sveti Ivan (Sfântul Ioan), Sveti Bogorodica (Sfânta Maria din Punta) și Sveti Sava (Sfântul Sava). Așadar, timp liber! În care ne vom bucura de soare, de apele turcoaz ale Adriaticii, de vizite individuale (la obiectivele enumarate mai sus) sau de shopping. De asemenea, sugerăm o plimbare (cu taxiul sau transportul local) la insula fortificată Sveti Stefan, situată la 6 kilometri de Budva și legată de uscat printr-un istm strâmt. Seara, ca să încheiem cum se cuvine o zi superbă, ne putem delecta, opțional, la o seară tradițională muntenegreană, cu folclor și bucătărie locale. Cazare zona Podgorica Cazare cu mic dejun la hotel Philia 3* in Podgorica sau similar.

Ziua 4 – 25.08.2023. După servirea micului dejun, timp liber la dispoziție sau excursie opțională (60 de euro-include și prețul ghidului local din Dubrovnik) în Croația, la Dubrovnik. Pe drum, vom opri în Kotor (unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale de la Adriatica), vechiul Cattaro din vremea venețienilor, vegheat de la înălțime de încă impozanta fortăreață venețiană Sfântul Ioan (San Giovanni), unde putem admira centrul istoric și Catedrala Sfântul Tryphon, ridicată în stil romanic și consacrată în secolul XII. Apoi vom traversa, cu feribotul, apele fiordului Kotor, sau Boka Kotorska, cel mai sudic din Europa, mărginit de peisaje de vis, ce taie respirația vizitatorului, după care trecem frontiera în Croația. Dubrovnik, perla croată a Adriaticii, parte a patrimoniului UNESCO, impresionează, de la bun început, prin impresionanta centură de fortificații, clădită în vremea când orașul, înfloritor, se numea Republica Ragusa și avea un cuvânt greu de spus în Adriatica, datorită puternicei sale flote. În compania ghidului local, intrăm în oraș printre turnurile care flanchează Poarta Pile și vom admira Fântâna lui Onofrio, Mănăstirea franciscană, cu a sa farmacie, încă funcțională, din secolul XIV, apoi vom apuca pe Stradun sau Placa, prinicipalul loc de promenadă din cetate, pentru a ajunge la Palatul Sponza, Coloana lui Roland, Loggia, vechiul port, Catedrala Sfântul Blasie, Palatul Rectorilor (conducătorii republicii raguzane), Catedrala Înălțării și Catedrala Sfântul Ignațiu de Loyola. Timp liber în cetate, pentru cumpărături, servirea mesei, precum și savurarea unei cafele delicioase, la una din numeroasele terase pitorești sau plimbări și vizite individuale. Cazare zona Podgorica.

Cazare cu mic dejun la hotel Philia 3* in Podgorica sau similar.

Ziua 5 - 26.08.2023. După servirea micului dejun, plecăm spre Belgrad, prin Canionul Tara, unul dintre cele mai spectaculoase și mai lungi defileuri europene. În capitala Serbiei, în funcție de ora sosirii, după un scurt tur panoramic, ne vom relaxa printr-o plimbare pe strada pietonală Knez Mihailo, mărginită de o mulțime de magazine, terase și restaurante. Cine dorește, după cazare, poate explora cartierul Skadarlija, zona boemă a Belgradului, unde, în animația străduțelor pietruite, pline de localuri și magazine cochete, își dau întâlnire artiștii belgrădeni.. Cazare cu mic dejun la hotel Balasevic 3* in Belgrad sau similar.

Ziua 6 -27.08.2023. Mic dejun și întoarcere spre țară, prin Clisura Dunării, de-a lungul lacului de acumulare, traversând fluviul pe la Porțile de Fier I. Sosire la Pitești în cursul serii.

IMPORTANT !! Va reamintim ca incheierea unei ASIGURARI STORNO de calatorie poate coperi pierderille financiare cauzate de anulare , inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV 2, contracarand efectul penalizarilor aplicate . Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie fianciara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2, este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei ( cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrtictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimetare de igiena si contrtol a statrii de sanatate, formalitati vamale ).

-Documentele necesare calatoriei : carte de identitate sau pasaport valabil;

-Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore) , fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

-Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard ! In mod frecvent sunt prezentate camere superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard , va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.

-Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi : razboaie, cutremure, greve , fenomene naturale si meteo deosebite ,etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.-Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO , valabila pentru situatii deosebite , demonstrate cu acte doveditoarre, cum ar fi : imbolnaviri , deces, furtul/ distrugerea pasaportului / cartii de identittate.

-Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti cu pasaport individual sau carte de identitate Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta va avea declaratie notariala de la celalalt parinte, cu acordul acestuia, sau va avea hotararea de divort definitiva prin care i-a fost incredintat minorul sau certificatul de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii , ci cu insotit de un alt adult , acesta trebuie sa posede in afara declaratiei sau procurei notariale data de ambii parinti si cazier judiciar.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul ; www.politiadefrontiera.ro

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata.

Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs CORAL TOUR. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.

Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru : camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune , in functie de insrierile existente sau ulterioare un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single , in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.

Agentia nu este raspunzatoare pentru furtul bagajelor, a actelor de identitate sau a obiectelor personale; In cazul in care aceste situatii nedorite apar , turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;

Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;

Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor ,incepand cu bancheta a doua ;

Nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia ,cat si informarile de calatorie privind ora si punctul de intalnire vor fi furnizate cu cel mai tarziu 3 zile inaintea plecarii . In situatia in care turistul are cerinte speciale , cum ar fi :- camera alaturata cu anumita persoana ; - camera la un anumit etaj ; - camera cu balcon ; -meniu special , acestea vor fi cu titlu de solicitare catre prestator dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului ;

Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali .Prezentul document constituie anexa la Contractul de prestari servicii.


Bootstrap Image Preview

CALATORIE LA FLORENTA, CAPITALA RENASTERII ITALIENE,
SI LA CINQUE TERRE - 27.10. 2023 - 04.11 .2023


Un program în care vom descoperi frumuseți de neegalat din Lombardia, Toscana, Liguria și Emilia-Romagna, regiuni care se numără printre cele mai populare destinații turistice italiene, dar și din întreaga lume. Ne vor încânta Padova, Mantua, Florența, Cinque Terre, cu ale sale sate suspendate deasupra mării, Bologna, Ferrara

27.10.2023 - Îmbarcare din Pitești in cursul serii și plecare spre Viena , pe traseul Râmnicu-Vâlcea-Sibiu-Deva-Arad-Nădlac-Budapesta-Gyor.

Ziua 1 - 28.10.2023. Înainte de a intra în capitala Austriei, vom merge să vizităm domeniul imperial Laxenburg (la 15 kilometri de Viena), una dintre reședințele împăraților din Casa de Habsburg. Domeniul cuprinde trei castele, dintre care doar unul se poate vizita, un minunat parc, o încântătoare biserică parohială, ridicată la sfârșitul veacului al XVII-lea, și singura gară construită în stil Biedermeier din lume, Gara imperială. După vizită, timp liber în centrul Vienei. Cazare cu mic dejun in Viena, hotel Kyriad 3* sau similar.

Ziua 2 –29.10.2023 . Mic dejun și plecare spre Padova. În drum, vom face o oprire pentru a vizita centrul istoric al unuia dintre cele mai interesante și mai surprinzătoare orașe italiene, Palmanova, provincia Udine. Micul oraș a fost construit de către venețieni, la sfârșitul secolului al XVI-lea, ca o fortăreață în formă de stea cu nouă colțuri, aspectul acesta păstrându-se până în zilele noastre. Orășelul este concentric, străzile trasate radial intersectându-se cu centuri circulare, ca o pânză de păianjen, piața centrală are formă de hexagon regulat, iar vechiul șanț de apărare, plin cu apă și în zilele noastre, posedă aceeași configurație de stea cu nouă colțuri, similară zidurilor. Conceput ca un oraș ideal, cu funcțiune militară, Palmanova pare un bizar omagiu adus geometriei. Cazare cu mic dejun zona Padova (Stra), hotel Le Calandre 3* sau similar.

Ziua 3 . – 30.10.2023. După micul dejun, ne îndreptăm spre Florența. Ne vom reculege, mai întâi, la Basilica Sfântului Anton din Padova. Apoi, înainte de a ajunge în orașul lui Michelangelo, vom poposi, pentru câteva ore, la Mantua, vechea capitală plină de fast a ducilor de Gonzaga, mari prinți ai Renașterii, în timpul cărora frumosul oraș lombard a devenit un cămin al artelor și al literelor. Vom admira (exterior), într-un tur pietonal, Piața Sordello, Domul, Palatul Bonacolsi, Palatul Ducal, Piața Broletto, Piața delle Erbe, Basilica Sant’Andrea.

Sosire și cazare în zona Florența (stațiunea Montecattini Terme).Cazare cu mic dejun in Montecattini Terme , hotel Biondi 3*sau similar.

Ziua 4.- 31.10.2023 . Mic dejun. Întreaga zi o dedicăm Florenței, orașul făcut faimos de Michelangelo și de strălucita familie Medici, un oraș care poate fi socotit drept capitala Renașterii italiene, prin multitudinea bogățiilor colecțiilor de artă. Vom surprinde, alături de ghidul local, frumuseţea inegalabilă a vechii cetăţi toscane, ce etalează numeroase atracţii: Basilica Santa Croce (unde-şi dorm somnul de veci Michelangelo, Galileo Galilei, Machiavelli, Rossini), Domul Santa Maria del Fiore, Baptisteriul, ale cărui uși de bronz sunt creația lui Ghiberti, Campanilla, Palazzo Vechio, Piaţa Signoriei, Palatul Pitti, Ponte Vecchio. După amiază, timp liber pentru cumpărături sau vizite individuale. Sugerăm Galeria Uffizi, splendid muzeu de artă, Palatul Pitti, Gradinile Boboli, Palatul Bargello sau Basilica San Lorenzo, ce adăpostește capela familiei Medici. Cazare zona Florența (Montecattini Terme). Cazare cu mic dejun in Montecattini Terme , hotel Biondi 3 sau similar.

Ziua 5 .- 01.11.2023. După servirea micului dejun, timp liber în stațiunea Montecattini sau excursie opțională (30 de euro) la Pisa și Cinque Terre. Până în orașul La Spezia vom merge cu autocarul, apoi de-acolo, vom lua trenul spre Parcul Național Cinque Terre (biletul, la prețurile actuale, costă aprox 15 euro), unde frumusețea tulburătoare a peisajului sălbatic și stâncos taie respirația privitorului. Vom vizita două dintre cele cinci sate, cocoțate la înălțimi amețitoare deasupra apelor incredibil de limpezi ale Mării Ligurice, Manarola și Vernazza, cu clădiri viu colorate, unde vom găsi numeroase magazine de artizanat și mici cafenele și restaurante. La întoarcere, vom opri la Pisa, ca să admirăm celebrul turn înclinat, Baptisteriul și Domul. Cazare zona Florența (Montecattini Terme) Cazare cu mic dejun in Montrecattini Terme , hotel Biondi 3 sau similar.

Ziua 6 .- 02.11.2023. Mic dejun și plecare spre zona Padova (Stra). Pe drum, vom opri, pentru câteva ore, la Bologna, unul dintre marile orașe italiene, capitala regiunii Emilia-Romagna, oraș ce adăpostește cea mai veche universitate din Europa, fondată în anul 1088. Ca o curiozitate, în Bologna s-a născut papa Grigore al XIII-lea, cel care a impus calendarul gregorian, folosit la ora actuală de majoritatea statelor lumii. Pietonal, vom admira (exterior), Piața Neptun (Nettuno), Palatul regelui Enzo (în care a stat închis până la moarte Enzo, monarhul Sardiniei, fiu nelegitim al împăratului german Frederic al II-lea de Hohenstaufen), Palatul Podesta-ului, Palatul Comunal, Palatul Archiginnasio,nîn care a funcționat, mai mult de trei secole, faimoasa universitate bologneză, impozanta basilică San Petronio, Piața Mare(Maggiore) și Quadrilatero, vechiul cartier comercial al orașului, în care, pe vremuri, se aflau sediile breslelor negustorești. Astăzi, în Quadrilatero se găsesc magazine și tarabe, unde se vând brânzeturi fine, specialități faimoase de mezeluri și alte delicatese, pește, legume și fructe. Timp liber pentru servirea mesei și cumpărarea de suveniruri, apoi ne îmbarcăm în autocar și plecăm mai departe. În funcție de timp, bonus din partea agenției, vom face o scurtă oprire la Ferrara, pentru a admira încântătorul centru istoric și, exterior, impozantul castel Este. Sosire și cazare în zona Padova (Stra).

Cazare cu mic dejun zona Padova (Stra), hotel Le Calandre 3* sau similar.

Ziua 7 . – 03.11.2023. După micul dejun, se plecă, spre Belgrad, cu o scurtă oprire la Zagreb, capitala Croației, unde vom admira grandioasa catedrală a orașului, închinată Adormirii Maicii Domnului, și Piața Ban Josip Jelacic, botezată astfel în onoarea marelui comandant croat de la 1848.

Sosire și cazare Belgrad. Cazare cu mic dejunin Belgrad, hotel Central Balasevic 3* sau similar.

Ziua 8 . Mic dejun și plecare spre casă, pe la Porțile de Fier I, cu o scurtă oprire la Cetatea Golubăț, frumos exemplu de arhitectură medievală sârbă, acum pe jumătatea inundată de apele lacului de acumulare Porțile de Fier. Sosire la Pitești în cursul serii , în funcție de trafic și formalitățile vamale

TARIF : 595 euro/pers . loc in camera dubla

290 euro/pers , supliment de single

Plata se face in moneda euro .

City taxes : 18 euro/pers.

Locuri VIP : bancheta 1 din autocar si bancheta 2 si 3 din autocar, contra cost, 25 euro/pers

Conditii de plata : Avans 200 euro/pers la inscriere pana la 01 IULIE 2023 .

Reducere : 25 euro cu avans 200 euro/pers cu inscrierea pana 01 Iunie 2023

Avansul este nereturnabil in cazul constituirii grupului . Diferenta cu 30 zile inanite de plecare .

Locurile din autocar se vor repartiza in functie de plata avansului Daca inscrierea intervine cu 45 zile inaintea plecarii , pachetul truristic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata , Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

Pretul include :

- transport cu autocar clasificat

-7 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3/4* sau similar, conform clasificarii normelor locale

- ghid din partea agentiei

Pretul nu include :

Intrarile la obiectivele turistice :

Masa de pranz si cina

City taxes : 18 euro/pers. –

Excursie opțională la Pisa și Cinque Terre. – 30 euro/pers.

Asigurare medicala si asigurare storno (recomandate )

Ghizi locali : 35 euro/pers. - plalta in agentie

NOTA : In cazul in care nu mai puteti participa la excursie, din diferite motive, sumele platite , NU SE RETURNEAZA , NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII , dar se accepta un inlocuitor ( cu 10 zile calendaristice inainte de plecare )


Bootstrap Image Preview

CALATORIE IN SERBIA BAILE HERCULANE, CLISURA DUNARII SI BELGRAD PERIOADA 21.09.2023 - 24.09.2023

Traseu : Pitesti – Horezu – Targu Jiu – Baile Herculane – Portile de Fier –

Belgrad – Novi Sad Mănăstirea Horezu, Mănăstirea Tismana, Belgrad, Voivodina, Parcul

natural Fruska Gora, Cetatea Petrovaradin, Novi Sad, Cetatea Golubăț

Ziua 1. Îmbarcare din Pitești pentru a pleca spre Banatul Montan, plecare pe traseul Pitești - Horezu - Târgu Jiu - Băile Herculane. Pe traseu, ne vom opri să vizităm una dintre bijuteriile stilului brâncovenesc, anume Mănăstirea Horezu, apoi, ajunși la Târgu Jiu, vom admira nemuritoarele opere brâncușiene: Coloana Infinitului, Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Aleea Scaunelor.

După ce vom savura o delicioasă plăcintă gorjeană, în zona pietonală a orașului, plecăm mai departe, următorul popas fiind la Mănăstirea Tismana, cea mai veche mănăstire de la sud de Carpați, focar de cultură și de spiritualitate ortodoxă de peste 600 de ani. Cazare în Baile Herculane la Hotel Sara’s Sons 3* sau similar.

Ziua 2 . Mic dejun. Traversăm Dunărea pe la Portile de Fier I și intrăm în Serbia. Ne îndreptăm spre Belgrad prin Clisura Dunării, atât de spectaculoasă, cu vedere asupra Cazanelor și a Mănăstirii Mraconia de pe malul românesc. Ajunși în Belgrad, vom face o primă oprire la Catedrala Sfântul Sava, una dintre cele mai mari din lumea ortodoxă, ale cărei mozaicuri sunt de o frumusețe tulburătoare, apoi admirăm din autocar Piața Slavia, Piața Republicii, Parlamentul, Teatrul Național și sosim la Cetatea Kalemegdan, inima istorică a Belgradului, așezată la vărsarea Savei în Dunăre. Timp liber pe celebra stradă pietonală Knez Mihailo, mărginită de numeroase magazine șic, restaurante cochte pentru toate buzunarele și clădiri de epocă fastuoase. Cazare cu mic dejun in Belgrad, hotel Jugoslavija 3 *.

Ziua 3 . După micul dejun, timp liber pentru vizite individuale în capitala Belgrad sau sugerăm excursie opțională (25 euro), la Novi Sad, capitala Voivodinei, al doilea oraș ca mărime din Serbia, supranumit Atena sârbească. Primul popas din drumul nostru va fi la Mănăstirea Novo Hopovo, una dintre cele mai frumoase mănăstiri sârbești, ridicată în veacul al XV-lea de către prinții din dinastia regală Brankovich. Mănăstirea, armonioasă îmbinare dintre medieval și baroc, se află în pitorescul munte Fruska Gora, parc natural. Ajunși la Novi Sad, prima dată vom vizita uriașa fortăreață Petrovaradin, foarte bine păstrată, una dintre cele mai impunătoare cetăți europene, supranumită Gibraltarul de pe Dunăre, ridicată de austriac Leopold I la sfârșitul secolului XVII, simbol al frecventelor războaie austro-otomane de-acum 300 de ani. Ni se vor înfățișa ochilor, după ce vom intra prin monumentala poartă Belgrad, bătrâna cazarmă imperială, elegantul turn cu ceas, biserica Sfinții Apostoli și o superbă panoramă asupra Dunării. După vizită, traversăm Dunărea pentru a intra în oraș, unde admirăm, într-un tur pietonal, catedrala ortodoxă Sfântul Gheorghe, catedrala catolică Sfânta Maria, clădirea neoclasică a hotelului Voivodina, Piața Libertății și încheiem cu o plimbare pe Dunavska, una dintre cele mai populare artere pietonale din oraș. Cazare cu mic dejun in

Belgrad, hotel Jugoslavija 3 *sau similar.

Ziua 4. Mic dejun și plecare spre casă, pe la Porțile de Fier I, cu o scurtă oprire la Cetatea Golubăț, frumos exemplu de arhitectură medievală sârbă, acum pe jumătatea inundată de apele lacului de acumulare Porțile de Fier. Sosire la Pitești în cursul serii , în funcție de trafic și formalitățile vamale

TARIF : 235 euro /pers.loc in dubla, la un grup de minim 30 de turisti.

Pentru un numar intre 20 si 25 turisti , se plateste un supliment de 25 euro/pers

Rezervarea ferma este cu un avans de 100 euro/pers

Diferenta cu minim 30 de zile inainte de plecare

80 euro/pers. supliment camera single

Plata se face in moneda euro .

Locuri VIP : bancheta 1 din autocar si bancheta 2 si 3 din autocar, contra cost,

25 euro/pers

Pretul include :

- transport cu autocar clasificat

-3 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3 sau similar, conform clasificarii

normelor locale

- ghid din partea agentiei

Pretul nu include :

Intrarile la obiectivele turistice

Masa de pranz si cina

City taxes : 2,5 euro/noapte/pers. in Belgrad – se achita in autocar

Ghid local Belgrad – 10 euro /pers . in autocar

Optional sugerat :20 euro/pers. la Novi Sad

Asigurare medicala si asigurare storno (recomandate )

Daca inscrierea intervine cu 45 zile inaintea plecarii , pachetul truristic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata , Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula Rezervarea cu penalizarea Tour operatorului partener.

NOTA : In cazul in care nu mai puteti participa la excursie, din diferite motive, sumele platite , NU SE RETURNEAZA , NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII , dar se accepta un inlocuitor ( cu 10 zile calendaristice

inainte de plecare )

Conditii de anulare - conform contractului de prestari servicii.

IMPORTANT !! Va reamintim ca incheierea unei ASIGURARI STORNO de calatorie poate coperi pierderille financiare cauzate de anulare , inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV 2, contracarand efectul penalizarilor aplicate .

Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie fianciara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei. Avand in vedere epidemia SARS-COV 2, este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei ( cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrtictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimetare de igiena si contrtol a statrii de sanatate, formalitati vamale ).

-Documentele necesare calatoriei : carte de identitate sau pasaport valabil;

-Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore) , fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

-Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard ! In mod frecvent sunt prezentate camere superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard , va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.

-Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi : razboaie, cutremure, greve , fenomene naturale si meteo deosebite ,etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.-Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO , valabila pentru situatii deosebite , demonstrate cu acte doveditoarre, cum ar fi : imbolnaviri , deces, furtul/ distrugerea pasaportului / cartii de identittate.

-Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti cu pasaport individual sau carte de identitate Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta va avea declaratie notariala de la celalalt parinte, cu acordul acestuia, sau va avea hotararea de divort definitiva prin care i-a fost incredintat minorul sau certificatul de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii , ci cu insotit de un alt adult , acesta trebuie sa posede in afara declaratiei sau procurei notariale data de ambii parinti si cazier judiciar.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul ; www.politiadefrontiera.ro

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata.

Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs CORAL TOUR. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.

Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru : camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune , in functie de insrierile existente sau ulterioare un partaj . In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single , in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.

Agentia nu este raspunzatoare pentru furtul bagajelor, a actelor de identitate sau a obiectelor personale;

In cazul in care aceste situatii nedorite apar , turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;

Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;

Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor ,incepand cu bancheta a doua

Nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia ,cat si informarile de calatorie privind ora si punctul de intalnire vor fi furnizate cu cel mai tarziu 3 zile inaintea plecarii . In situatia in care turistul are cerinte speciale , cum ar fi :- camera alaturata cu anumita persoana ; - camera la un anumit etaj ; - camera cu balcon ; -meniu special , acestea vor fi cu titlu de solicitare catre prestator dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului ;

Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali .Prezentul document constituie anexa la Contractul de prestari servicii.